Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Σε χαμηλό βαρομετρικό εντός της Ν.Δ. ο Χατζημάρκος: γιατί έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες;, του Σάββα Πεταλά

Spread the love

Σάββας Πεταλάς*

Δίχασε παρασκηνιακά την Νέα Δημοκρατία χωρίς να έχει υπάρξει κομματικό στέλεχος 

Ο θυμόσοφος Λαός μας, χρησιμοποιεί πολλές παροιμίες που αποτυπώνουν την κατάληξη συγκεκριμένων συμπεριφορών. Στην περίπτωση του κ Χατζημάρκου η διαχρονική πολιτική αλαζονεία τον ωθεί σε αντιπαλότητα χωρίς όρια με όλες τις ισχυρές και αξιόλογες προσωπικότητες που εμφανίζονται κατά καιρούς.

Την τιμητική τους βέβαια πάντα είχαν οι Νεοδημοκράτες οι οποίοι έχουν βιώσει τι σημαίνει “πολιτικός κανιβαλισμός” από το σύστημα Χατζημάρκου εντός και εκτός  Περιφέρειας.  Αν και ο κ Χατζημάρκος επί της ουσίας ουδέποτε υπήρξε κομματικό στέλεχος  με πολιτική δράση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, εντούτοις παρενέβαινε συστηματικά και δίχαζε το χώρο παρασκηνιακά. Δεν δίστασε ούτε μία φορά, να θυσιάσει την ενότητα συνειδητά για να πνεύσει “ούριος άνεμος” στα πανιά των δικών του επιδιώξεων.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και το 2010 η εσωκομματική υπονόμευση της υποψηφιότητας του τότε Δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας κ Χατζηευθυμίου, Την περίοδο εκείνη όπως και σήμερα, ο κ Χατζημάρκος βραχυκύκλωσε την Ν.Δ. Το πέτυχε συνεργαζόμενος με σημερινό πολιτευτή, πρώην συνεργάτη του μεγαλοεργολάβου κ Μπόμπολα που κατορθώνει να διατηρεί ισχυρές προσβάσεις με ηγετικούς κύκλους του κόμματος, μετά την αποχώρηση Καραμανλή. Ο τότε πετυχημένος Δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας δεν πήρε καν τη στήριξη ή το χρίσμα διευκολύνοντας τον κ Χατζημάρκο να φτιάξει “ανεξάρτητη” παράταξη στο νησί της Ρόδου. Δηλαδή επιβλήθηκε να μην πάρει το χρίσμα ο αξιόλογος κ Χατζηευθυμίου που το ήθελε, ενώ την ίδια στιγμή  ο ίδιος ο κ Χατζημάρκος το αρνιόταν.!!!

Θα σκεφτούν πολλοί, αν όντως είναι τόσο “μάγκας” καλά τους κάνει. Αυτό βέβαια ισχύει για όσο διάστημα ο κάθε Χατζημάρκος προωθεί πρόθυμους ή αφελείς σε κομβικές θέσεις για να εκτελούν τις επιθυμίες του. Θεώρησε λοιπόν ότι αφού “καθάρισε” με τους προηγούμενους προέδρους της ΝΟ.Δ.Ε., στην παρούσα φάση ελλείψει εσωκομματικών αναχωμάτων, μπορεί να μην τηρεί και τα προσχήματα. Έτσι περάσαμε στην εποχή των φανερών αποκλεισμών στελεχών με μόνο κριτήριο όχι την αξία τους,  αλλά την υπακοή στον “Καγκελάριο” της Περιφέρειας.

Η Νομαρχιακή της Ν.Δ. στα Δωδεκανήσου (ΝΟ.Δ.Ε.) σταδιακά και μεθοδευμένα, αδρανοποιήθηκε πολιτικά και έπαψε να παράγει πολιτικές θέσεις  Κόντρα στην επιθυμία των αιρετών μελών της ΝΟΔΕ να προσφέρουν, το όργανο έπαψε να εκδίδει ακόμα και δελτία τύπου. Ιδιαίτερα κατά τις επισκέψεις Υπουργών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ειδικά της κ Κουντουρά που συναντούσαν τον κ Χατζημάρκο, “επιβλήθηκε” ένα περίεργο σιωπητήριο. Ουσιαστικά τα όργανα της παράταξης “καπελώνονται” για να προσδώσουν εσωκομματική νομιμοφάνεια στις παρασκηνιακές επιθυμίες του κ Χατζημάρκου και τις υπόγειες πολιτικές διαδρομές με υπουργούς.

Ενώ ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ Μάνος Κονσολας αντιμετωπίζεται εχθρικά επειδή τολμά να κάνει αντιπολίτευση στην κατά Χατζημάρκο ” Ιερή Πολιτική Αγελάδα” του Τουρισμού, την κ Κουντουρά.

Παρά την υπόγεια μουρμούρα και μούδιασμα, στη βάση της Ν.Δ. επικρατούσε φαινομενική νηνεμία υπό καθεστώς πολιτικών επιθέσεων και δημόσιας διαπόμπευσης όσων αντιτάσσονταν.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ Ζωγραφίδης, Ανανίας, Κουνάκης στοχοποιήθηκαν δημόσια και διαγράφτηκαν από την παράταξη Χατζημάρκου. Τα ίδια συνέβησαν και στις Κυκλάδες, με την νεαρή έπαρχο κ Λειβαδάρου. Ουσιαστικά οποιοδήποτε νέο στέλεχος της κεντροδεξιάς προεξείχε, καρατομήθηκε προς πολιτικό παραδειγματισμό.

Η κάθοδος όμως του Μανώλη Γλυνού ως ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου εντός της ΝΔ και οι άνεμοι που έσπειρε ο κ Χατζημάρκος μετατράπηκαν σε θύελλες. Στις υποψηφιότητες των κκ Ανανία και Κουνάκη, προστέθηκε η ηχηρή υποψηφιότητα της κ Μαυρίκου , ανιψιά της Βουλευτού Κυκλάδων της Ν.Δ κ Μανούσου. Ενώ το Σαββάτο ακολούθησε η υποψηφιότητα του κ Φοίβου Παρασκευόπουλου. Δηλαδή του πρώην Προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Νοτίου Αιγαίου της Ν.Δ 2015-2017. και υπεύθυνο εκλογικού αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νότιο Αιγαίο. Πρόκειται για τον πολιτικό σύνδεσμο που “έστησε” τους νέους εσωκομματικούς πυρήνες του προέδρου τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Και όλα αυτά λίγες μέρες αφού ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ Μητσοτάκης, κλήθηκε εσπευσμένα από τον πολιτικά “έντρομο” κ Χατζημάρκο. Μία κίνηση “ηττοπάθειας” που επιβεβαιώνει ότι ο κ Χατζημάρκος προσπάθησε πονηρά αλλά ανεπιτυχώς όπως αποδείχτηκε να εκμεταλλευτεί την Ν.Δ. και τον Πρόεδρο κ Μητσοτάκη.

Ορισμένοι και ειδικά το “παρεάκι της Περιφέρειας” δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η βάση και το κόμμα θα παραμείνουν ενωμένα στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές αλλά δεν πρόκειται να μαντρωθούν στις περιφερειακές. Οι στάνες και το σανό δεν έχουν καμία θέση στην ιστορική παράταξη.

Τώρα που οι θυελλώδεις άνεμοι της Ν.Δ. ξεκίνησαν από τις Κυκλάδες, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στα Δωδεκάνησα θα ενισχυθούν, μετά την καθαρά δευτέρα, σε επίπεδο πολλαπλών τυφώνων……με γυναικεία και αντρικά ονόματα.

Ο Σάββας Πεταλάς είναι Πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος Παν. Αιγαίου, εργάζεται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας- Μελετητής ενώ έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ως Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει Διοικητής και Πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου την περίοδο 2012-2015. Πρώην Μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. το διάστημα 2010-2014. . Επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. στις εκλογές του 2015. Παράλληλα ως εκλεγμένος σύνεδρος της Δωδεκανήσου έχει συμμετάσχει σε συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Ευρωπαϊκή μέγγενη στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, του Γιάννη Σιδέρη
Σεβασμός! Ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος εύχεται στην Μητέρα του και σε όλες τις μανούλες!
Don “Corleone” Trump!, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.