Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Σε Κέα και Κύθνο ο κος Μανώλης Γλυνός-Διάχυτη η αισιοδοξία για την νίκη της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”

Spread the love

Μετά από μία μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία στα νησιά της Δωδεκανήσου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Μανώλης Γλυνός επέστρεψε στις Κυκλάδες, όπου περιοδεύει σε Κέα και Κύθνο.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Άννα Μαυρουδή και Γιώργο Ηλιού και συνεργάτες του, περιόδευσε στην Κέα και ειδικότερα στις περιοχές, της Κορρησίας όπου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού, της Ιουλίδας, της Κάτω Μεριάς και στην περιοχή Ποίσσες όπου είχε επαφές με κατοίκους, φορείς και επιχειρηματίες του νησιού με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για ζητήματα της καθημερινότητας.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επισκέφθηκε μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα (ελαιοτριβείο και τυροκομείο), προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα  και της παραγωγής, και εξήρε το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των προϊόντων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο του νησιού και το «ανύπαρκτο» Επαρχείο της Κέας όπου διαπίστωσε ότι οι υπηρεσίες του υπολειτουργούν, καθώς εκεί υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος ο οποίος έχει επιφορτιστεί τον μεγάλο όγκο εργασίας.

Ο κ. Γλυνός επισκέφθηκε και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, ενώ είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων που διεκδικούν το Δήμο Κέας, καθώς επίσης και με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Η επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη στην Κέα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συνάντηση με κατοίκους και φορείς του νησιού, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην στελέχωση του Επαρχείου, στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, στις ανάγκες που υπάρχουν για την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού στο νησί, στα σχέδια διαχείρισης του δρυόδασους του νησιού το οποίο εντάσσεται στο δίκτυο Natura καθώς και σε ζητήματα υποδομών και ανάπτυξης.

«Η σύσταση Επιτροπής Μικρών Νησιών είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας. Επαναλαμβάνω και δεσμεύομαι προσωπικά, ότι μαζί με τους συνεργάτες μου θα δώσουμε αγώνα τόσο σε περιφερειακό  όσο και σε κεντρικό επίπεδο για να γίνει πράξη η αποκέντρωση, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες προς αυτή την κατεύθυνση. Θα είμαστε σύμμαχοι, από κοινού Δήμοι και Περιφέρεια θα δώσουμε μαζί τον αγώνα της διεκδίκησης απέναντι στο κεντρικό κράτος. Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία και συνέργεια με τις δημοτικές αρχές των νησιών μας και των τοπικών κοινωνιών, αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και την μετατροπή της σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, από Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης» διαβεβαίωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός τους κατοίκους της Κέας.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού, είναι η Κύθνος.

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» συνοδευόμενος από τους  υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Άννα Μαυρουδή και Γιώργο Ηλιού, επισκέφθηκε όλες τις περιοχές της Κύθνου, τα πανέμορφα Λουτρά, τη χώρα του νησιού, τη Δρυοπίδα, το Μέριχα και άλλες, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, αλλά και με επιχειρηματίες τόσο για ζητήματα καθημερινότητας όσο και για ζητήματα ανάπτυξης του νησιού.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού κ. Σταμάτη Γαρδέρη με τον οποίον συνομίλησαν για θέματα που αφορούν τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στο μέλλον και στις προοπτικές του νησιού.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, ο κ. Μανώλης Γλυνός μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού, για το ελπιδοφόρο και καινοτόμο πρόγραμμα του συνδυασμού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου». Στη συζήτηση που ακολούθησε, άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων και αποτύπωσε τα προβλήματα που του εξέθεσαν, και τους διαβεβαίωσε ότι η Κύθνος από την επόμενη ημέρα των εκλογών με την νίκη της παράταξής μας, θα έχει «σύμμαχο» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Θα τιμήσουμε το “συμβόλαιο συνεργασίας” με τους πολίτες. Μαζί θα υλοποιήσουμε το κοινό μας όραμα για μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών. Θα είμαστε δίπλα σας με την ίδια αγάπη και το ίδιο ενδιαφέρον και ως αυριανή περιφερειακή αρχή. Περιφέρεια, Δήμοι και τοπικές κοινωνίες, όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας και συνέργειας, χωρίς ανταγωνισμούς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας. Με εντατική δουλειά μπορούμε να βγάλουμε την Περιφέρειά μας από την Χειμερία Νάρκη και να οδηγήσουμε τα νησιά μας στην Νέα Εποχή», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, εισέπραξαν την θερμή υποδοχή και τα χαμόγελα των κατοίκων της Κύθνου, δίνοντας το μήνυμα ότι η επόμενη ημέρα θα είναι η ημέρα της «Περιφέρειας των Τεσσάρων Εποχών».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου το βράδυ της Παρασκευής επέστρεψε στη Ρόδο, όπου θα συνεχίσει τις περιοδείες του.

SHARE
RELATED POSTS
Από το «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» στο όλα εδώ πληρώνονται, του Πάνου Μπιτσαξή
Ένας σύγχρονος ραγιάς, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη
Πέτσας-Μητσοτάκης-Καμπάνια Covid- 19. Έπαιξαν με την υγεία του κόσμου, πλήρωσαν τα δικά τους ΜΜΕ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.