Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος: Φ.Χατζηδιάκος προς Α.Κολιάδη: “Οφείλετε δημόσιες απαντήσεις, εκτός αν ανώτερες δυνάμεις δεν σας το επιτρέπουν”

Spread the love

Απάντηση ιδιωτικά έστειλε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού Ρόδου (ΟΠΡΟΤΟΥΡ) κ. Αλέξανδρος Κολιάδης στον τ. Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο με αφορμή Δ.Τ. που εξέδωσε πριν από μια εβδομάδα ο κ.Χατζηδιάκος. Ο τ. Δήμαρχος επιστρέφει στον δημόσιο διάλογο με το παρακάτω Δ.Τ. .

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος 15 Νοεμβρίου 2021

Προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Τουρισμού Ρόδου (ΟΠΡΟΤΟΥΡ) κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.

 Απάντηση στην από 12-11-2021 ηλεκτρονική επιστολή σας (e-mail)

κ. Πρόεδρε του ΟΠΡΟΤΟΥΡ, αγαπητέ συνάδελφε,

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας, στο από 10-11-2021 αίτημά μας, όσον αφορά τον απολογισμό των δράσεων του ΟΠΡΟΤΟΥΡ σε μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την απευθυνθείσα σ’ εμένα πρόσκληση -που σας τιμά ιδιαίτερα-, για την «κατ’ ιδίαν» ενημέρωσή μου.

Βεβαίως και θα ανταποκριθώ σ’ αυτήν και θα διαθέσω όχι μόνο τρείς (3) ώρες, αλλά και τρία (3) μερόνυχτα αν χρειαστεί, μόλις μου το επιτρέψουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

Όμως η προσωπική μου ενημέρωση, δεν υποκαθιστά την πολιτική σας υποχρέωση να απαντήσετε δημόσια στα πέντε (5) ερωτήματα που δημόσια σας έθεσα. Και δεν αναφέρομαι στην επαναλειτουργία του ΟΠΡΟΤΟΥΡ, ούτε σ’ αυτούς που τον πολέμησαν, γιατί αυτά τα έχουμε εξαντλήσει στις επανειλημμένες μεταξύ μας συζητήσεις – οι οποίες δεν ήταν ποτέ ιδιωτικές αλλά βαθύτατα πολιτικές- .

Αναφέρομαι στα πέντε (5) καίρια και κρίσιμα ερωτήματα τα οποία γνωρίζετε πολύ καλά και από «τις κατ’ ιδίαν» συζητήσεις μας που δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αποτελούν αντικείμενο γενικότερου δημόσιου ενδιαφέροντος που πρέπει να γνωρίζει ο ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ, γιατί αφορούν στην διαχείριση δημοτικού χρήματος που διέπεται από κανόνες και νόμους και δεν εξαντλούνται σε «κατ’ ιδίαν» συζητήσεις.

Η ευθύτητα, απαιτεί να δοθούν δημόσια απαντήσεις από εσάς που υπογράφετε τα σχετικά εντάλματα και τις συμβάσεις, δυστυχώς ακόμη και αν διαφωνείτε με κάποια από αυτά, ή άλλος τα επέβαλε. Αυτό αποτελεί την πρωταρχική θεσμική σας υποχρέωση και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με παρρησία. Τα υπόλοιπα περί ενημέρωσής μου έπονται και θα γίνουν οπωσδήποτε, με ειλικρινές ενδιαφέρον εκ μέρους μας.

Αναμένουμε λοιπόν από εσάς, ευθέως και χωρίς περιστροφές, τις δέουσες εξηγήσεις-απαντήσεις στα πέντε (5) ερωτήματα μας, εκτός εάν «ανώτερες δυνάμεις» δεν σας το επιτρέπουν.

Υ.Σ. Είναι σαφές ότι δεν διεκδικούμε ρόλο ελεγκτή νομιμότητας των ενεργειών σας. Εμείς θέσαμε εύλογα πολιτικά ερωτήματα, ως εκ του θεσμικού μας ρόλου. Τα υπόλοιπα αποτελούν αντικείμενο του Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος έχει αρμοδιότητα ελέγχου των δαπανών που υποχρεωτικά υποβάλλονται ετησίως.

Φώτης Χατζηδιάκος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

τέως Δήμαρχος Ρόδου

SHARE
RELATED POSTS
b4f204d6-9515-448c-8ac9-0304d58a6981.jpg
Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου: Υποδοχή charters 22.3.2016 – Η ζωή συνεχίζεται!
Ρόδος: Εκτός κινδύνου ο 14χρονος που υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική Κλινική του ΓΝΡ
Φώτης Χατζηδιάκος: “Μπείτε στον αγώνα με αισιοδοξία” – Ευχές στους υποψηφίους φοιτητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.