Αθλητικά/Αθλητισμό

Πώς άλλαξαν οι καιροί…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής
Γιώργος Αρκουλής

 

Κάποτε, ο Ολυμπιακός ταξίδευε για  Τούμπα προκειμένου να δώσει αγώνα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και θεωρούνταν ηττημένος πριν καν φτάσει στο ύψος της Λάρισας (οδικώς ή αεροπορικώς δεν έχει σημασία…) Τόσο σκληρός ήταν ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης, για μπόλικα χρόνια που διοικούσε όχι το πολύ χρήμα αλλά το μυαλό του ιδιοφυούς ηγέτη Γιώργου Παντελάκη και το ταλέντο του Γιώργου Κούδα. Τότε ο ΠΑΟΚ που «δεν έχανε ποτέ». Αλλά και αργότερα, η σκληρή (για τους Πειραιώτες) παράδοση διατηρούνταν, έως ότου έφτασε εκείνο το περίεργο απόγευμα πρωταθλήματος που ο «Θρύλος» είχε μεταβεί στην Τούμπα με «φιλικό» διαιτητή και «σχεδόν συγγενή» γυμνασίαρχο, τον Λευτέρη Γενεράλη. Σε αυτό το παιγνίδι ο ΠΑΟΚ ήταν σαρωτικός αλλά άτυχος. Οπότε ο αντίπαλός του πέτυχε  γκολ και είχε το ματς ως τα τελευταία λεπτά. Τότε, προέκυψε ένα κόρνερ που άναψε τη φωτιά για τα καλά. Ο παίκτης που πήγε να εκτελέσει δέχτηκε όχι βροχή, αλλά καταιγίδα από αντικείμενα. Ο διαιτητής σάστισε, σχεδόν άρχισε να τρέμει, αλλά σκέφτηκε πως αν διέκοπτε τον αγώνα θα αντιμετώπιζε…άλλου είδους προβλήματα, οπότε ψάξε για ξεμπερδέματα. Ήταν  γύρω στο 85ο λεπτό, που μέσα σε μια πολεμική ατμόσφαιρα, ο γυμνασίαρχος Γενεράλης, πλησίασε τον ρέφερι και του είπε «σφύρα να φύγουμε». Όμως,  για κακή του τύχη, εκεί στην πλάγια γραμμή, ένας μπαγάσας της τηλεόρασης, το κατέγραψε με το μικρόφωνό της κάμερας. Χωρίς ντροπή, διαιτητής και γυμνασίαρχος αλά μπρατσέτα έφυγαν τρέχοντας για τα’ αποδυτήρια λήγοντας το ματς αντικανονικά.

Μήπως θυμάστε ποιος ήταν εκείνος ο (Αθηναίος) διαιτητής που χρεώθηκε το ρεζιλίκι; Ήταν ο διεθνής Γιάννης Παπαπέτρου, λογιστής και ομορφόπαιδο που εργαζόταν στον εκδοτικό οίκο του Γάλλου επιχειρηματία Λασουέρ.

Μήπως υποπτεύεστε  γιατί μνημονεύω σήμερα αυτόν τον συνήθως ήρεμο και καλό διαιτητή (αλλά άτυχο εκείνο το απόγευμα;) Να σας πω. Στο χθεσινό νικηφόρο για τον Ολυμπιακό ντέρμπι, διαιτητής ήταν ο Τάσος Παπαπέτρου, βλαστάρι εκείνου που «δραπέτευσε» σαν κλέφτης στηριζόμενος στον γυμνασίαρχο, έχοντας σίγουρη την ατιμωρησία από την ΕΠΟ, αλλά ελάχιστη σημασία έχουν αυτά σήμερα. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ του βαθύπλουτου Ιβάν Σαββίδη, παρουσιάστηκε χθες κατώτερος των περιστάσεων, οπότε τώρα ο τυχερός (λόγω συνθηκών) Πορτογάλος Μαρτίνς έχει δικαίωμα να σηκώνει υπεροπτικά το φρύδι, επιτρέποντας στον πρόεδρο-δήμαρχο να φουσκώνει από ικανοποίηση, ετοιμάζοντας χώρο στην βιτρίνα για ένα ακόμη τρόπαιο…

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ένα ντέρμπι χωρίς σημασία, του Γιώργου Αρκουλή
Αιχμάλωτος στις παθογένειες, του Γιώργου Αρκουλή
Για τον μέθυσο κ. Χάρυ, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.