Πόρτα στην Πολιτική

Πρώτο ανοιχτό υπουργικό συμβούλιο του κου Μητσοτάκη – Τι ειπώθηκε

Spread the love

Υπουργός και Υφυπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και Μάνος Κόνσολας

 

Το πρώτο και τελευταίο υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε στις 11.00 το πρωί στη Βουλή. Εφεξής οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται στο Μαξίμου και θα είναι «κλειστές» στον τηλεοπτικό φακό. Θα συνεδριάζουν μόνον οι υπουργοί κι όχι οι υφυπουργοί.

Ρόλο «στρατηγού» στην οργάνωση της παρακολούθησης και συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο καθηγητής Γιώργος ΓεραπετρίτηςΡόλο «στρατηγού» στην οργάνωση της παρακολούθησης και συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος εξήγησε στα κυβερνητικά στελέχη πώς θα συντονίζεται οnline η αξιολόγηση της ποιότητας και της ποσότητας του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο και ανά τομέα.

Η αξιολόγηση αυτή ολοκληρώνεται σε ένα εξάμηνο, οπότε θα έχει διαμορφωθεί και η άποψη του πρωθυπουργού για την αποδοτικότητα ενός εκάστου των στελεχών του.

Σε γερμανικού τύπου πειθαρχία παραπέμπει το παραπάνω μοντέλο και είναι φυσικό, αφού ήδη είναι φανερό πως το νέο Μαξίμου υιοθετεί το πρότυπο της γερμανικής καγκελαρίας ως προς τη λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου. Παλαιότερα το Υπουργείο Προεδρίας ήταν το πρώτο τη τάξει Υπουργείο.

Η παράδοση αυτή εξαφανίστηκε τα τελευταία περίπου 20 χρόνια.

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης

«Μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι.

«Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς την έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει» ανέφερε.

«Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μια δημιουργική σύνθεση» είπε.

«Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. Ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνου προγραμματικές δηλώσεις».

«Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου»

«Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου. Θέλω να σας συγχαρώ με τον τρόπο που χειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.

«Την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο μας νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου. Θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

 Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα

Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι από ένα φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η προηγούμενη κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Θα συζητάμε ελεύθερα, χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι ευκαιρία για επικοινωνία και εντυπώσεις, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην Κύπρο το πρώτο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά τις προγραμματικές, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο, ενώ μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ.

SHARE
RELATED POSTS
Για όποιον ενδιαφέρεται ή σε όποιον αφορά, του Γιάννη Πανούση
23 λόγοι για τους οποίους στις Eυρωεκλογές ψηφίζω Ποτάμι, του Γιάννη Παπανικολάου
Οι φόροι σκοτώνουν μόνο τους άοπλους!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.