Ανοιχτή πόρτα

Προσέγγιση αποκρυπτογράφησης των σχεδίων του πρωθυπουργού, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Είμαι της άποψης ότι εάν δεν καταλαγιάσουν ο συσσωρευμένος θυμός και η οργή της κοινωνίας – ενδείξεις οι οποίες καταγράφονται τόσον στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον και σε αυτές που παραγγέλλονται από το Μαξίμου – ο κος Μητσοτάκης δεν θα τολμήσει να ορίσει χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ανεξαρτήτως του τι δήλωσε στην προχθεσινή του συνέντευξη στους ‘Πρωταγωνιστές’ του κου Σταύρου Θεοδωράκη. Τούτο σημαίνει ότι δεν πρέπει να θεωρείται και δεδομένος ο μήνας Μάϊος περί ορισμού των. Εξ άλλου, εκ του Συντάγματος παρέχεται το δικαίωμα προσφυγής στις κάλπες έως και τις αρχές Αυγούστου. Το σενάριο ότι η προκήρυξη εκλογών αρχές Ιουλίου και διεξαγωγής τους την Κυριακή 23 Ιουλίου, ‘παίζει’ πολύ. 

Τα ‘αγκάθια’ τα οποία βρίσκονται στον δρόμο του είναι πολλά, και είναι γνώστης αυτών. Αυτά προσδοκεί ότι θα τα ‘ξεπεράσει’ ως ένα βαθμό έχοντας κατά νου τις δεύτερες εκλογές στις οποίες πολλές των ελπίδων του τις έχει εναποθέσει στην αυτοδυναμία. Σύμμαχό του σε αυτές, υπολογίζει, την πλήρη έναρξη της τουριστικής περιόδου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες νέοι θα ευρίσκονται σε εποχιακές εργασίες μη δυνάμενοι ούτε άδεια να λάβουν ούτε τα χρήματα για τα εισιτήρια να διαθέσουν προκειμένου ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας το οποίο προορίζεται για τις ‘δεξαμενές’ των μικροτέρων κομμάτων θα αποκλειστεί, με μια ικανή ‘εκτόξευση’ της αποχής, γεγονός που τον συμφέρει στο έπακρον. 

Κι αν αυτός είναι ο ένας εκ των λόγων παρατάσεως της εκλογικής περιόδου, υπάρχει και δεύτερος πιο σημαίνων, κι αυτός δεν είναι άλλος από την αλλαγή της ηγεσίας στον Άρειο Πάγο, δοθέντος ότι η θητεία του εισαγγελέα κου Ντογιάκου λήγει τέλος Ιουνίου, οπότε τηρουμένων των ημερομηνιών να έχει ο κος Μητσοτάκης την άνεση χρόνου προκειμένου να αντικατασταθεί η απερχόμενη ηγεσία με αυτήν της αρεσκείας του στην κορυφή της Δικαιοσύνης. Το δράμα των Τεμπών, η υπόθεση ‘υποκλοπές’ και η κατάταξη της Ελλάδας στην 108η θέση παγκοσμίως όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου καθώς και η Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα  και την κατάσταση στην οποία αυτά έχουν περιέλθει, είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τα όποια θετικά έχουν ληφθεί και  τα οποία αναγνωρίζονται στην Αμερικανική Έκθεση, είναι όμως ανεπαρκή,  ως αναφέρεται.

Τούτων σημειουμένων, η επόμενη σχηματισθείσα μετά τις εκλογές κυβέρνηση και όπως ευρέως γράφεται, η απόδοση της Δικαιοσύνης θα είναι η προσήκουσα, μη αποκλειομένων και των ειδικών δικαστηρίων κάτι το οποίο ο κος Μητσοτάκης φαίνεται να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του. Κι αυτό τον θορυβεί.

SHARE
RELATED POSTS
Εις Μνήμην Γλαύκου Κληρίδη🇨🇾 – In Memory of President of Cyprus Glafcos Clerides🇨🇾 , του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
“Ο Μπολσονάρο θέλει το κέρδος, αλλά ο Αμαζόνιος αφορά όλο τον κόσμο” – Τι λέει ο Γιώργος Παπανδρέου
15578707_1534771719896821_4982111759584025348_n.jpg
Η δύναμη του ατόμου, της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.