Ανοιχτή πόρτα Κινηματογράφος - Θέατρο Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Πρεμιέρα Σάββατο 16 Μαρτίου Δημοτικό Θέατρο Ρόδου -“Τρίτο Στεφάνι” Θεατρική Ομάδα ΠΡΑΞΙΣ

Spread the love

Λόγω τεχνικών προβλημάτων η πρεμιέρα του έργου “Το τρίτο στεφάνι’ του Κώστα Ταχτσή και σε σκηνοθεσία Κώδτα Κατσουλάκη μεταφέρεται το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου- Ακολουθούν φωτογραφίες από την χθεσινή πρόβα 

 

Το έργο εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου και της Κατοχής. Πρωταγωνίστριες και αφηγήτριες είναι δύο γυναίκες, η Νίνα και η φίλη της Εκάβη, που ζουν αυτές τις περιόδους και μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες οι οποίες είναι γεμάτες από έρωτα, πόνο, προδοσία, οικογενειακά δράματα ,οικονομικές αποτυχίες και θάνατο ,περνάν τα επώδυνα περιστατικά της νεότερης ελληνικής ιστορίας ενώ θίγονται θέματα όπως η ομοφυλοφιλία και η αντιμετώπιση της τότε από την ελληνική κοινωνία, η χρήση ναρκωτικών και φυσικά οι πολιτικές διαφορές.

Ο Ταχτσής έγραψε ΄΄το 3ο στεφάνι ΄΄ στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Τρεις εκδοτικοί οίκοι αρνήθηκαν να το εκδώσουν, κάτι που τελικά έκανε ο συγγραφέας μόνος του με δικά του έξοδα το 1962.Δυστυχώς όμως δε γνώρισε καμιά επιτυχία καθώς δεν πουλήθηκαν παραπάνω από δέκα αντίτυπα, αλλά στη διάρκεια της χούντας το βιβλίο άρχισε να γίνεται γνωστό κυρίως από τους πολιτικούς κρατουμένους. Έτσι το 1970 επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Ερμής στην Αθήνα, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και καθιέρωσε τον Ταχτσή ανάμεσα στους πιο γνωστούς πεζογράφους της γενιάς του.

Το μυθιστόρημα διασκευάστηκε για το τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου το 1979, με αφηγήτριες τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Σμαρώ Στεφανίδου

Έγινε ιδιαίτερα αγαπητή σειρά στην τηλεόραση το 1995 σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιαννίδη και με μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών στους κεντρικούς ρόλους.

Στην παράσταση της Πράξις τα σκηνικά υπογράφει η Ανδρομάχη Μπατζούκη , τα κοστούμια ο Κώστας Κατσουλάκης ,βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Βασίλης Λόγγος ,κινησιολογία Μαρία Μανουκιάν και τραγουδά η Νικόλ Τσακίρη .

Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αποκούραστος , Ρούλα Βασιλοπούλου, Τάκης Καραγκιοζόπουλος,Γαβριήλ Καρπάθιος, Νικήτας Κατσουράκης ,Χρυσούλα Κόζα, Βασίλης Λόγγος, Γιάννης Μακρής, Ελένη Μικρομανώλη ,Ανδρομάχη Μπατζούκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Σταμάτης Παπαμιχαήλ, Ιφιγένεια Παπανικολάου,Βάσια Πασσάλη, Γιάννης Παστρικός, Μαρία Σαραντώνη,Λεμονιά Σταυρινάκη , Κατερίνα Τουβρά , Νικόλ Τσακίρη,Χρυσούλα Τσιμέτα , Πόπη Τσουρουνάκη, Κώστας Χαρτοφύλλης και ο μικρός Μιχάλης Χαρτοφύλλης .

Εισιτήρια προπωλούνται :
Music spot -Πάρης Κατσέλας ( Εθν Αντιστασης 83)
Οπτικά Καστελοριζός ( πλατεία Κύπρου 4 )
Πλατής κοσμηματοπωλείο ( Κωνστ. Υδραίου 64 )

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης 10 ευρώ .
Στο ταμείο 12 ευρώ.
Εισιτήρια φοιτητών και ανέργων 9 ευρώ .

SHARE
RELATED POSTS
Η ισχύς της γεωοικονομικής πολιτικής, του Ηλία Καραβόλια 
Ιδεώδες και Ιδέα, του Ηλία Καραβόλια 
Πολίτης Α.Ε., του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.