Αθλητικά/Αθλητισμό

Πολύ μπλα μπλα για το αυτονόητο, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας) Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Παρακολούθησα για λίγο χθες αργά στο κανάλι «Βουλή τηλεόραση» τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, λόγω του θέματος που ενδιέφερε κυρίως το ταλαιπωρημένο από τους τζογαδόρους και τους χούλιγκαν ποδόσφαιρο. Επρόκειτο για εργασίες προκειμένου να κυρωθεί η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε –προσέξτε εδώ- στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό και άλλες διατάξεις.

Στην αρχή της διαδικασίας πήραν τον λόγο δύο κυρίες οι οποίες δεν έχουν ελάχιστη (έως μηδενική) σχέση με το αντικείμενο, διότι ούτε στοίχημα παίζουν ώστε να έχουν πέσει  θύματα κάποιου στημένου (χειραγωγημένο το λέει η διεθνής διπλωματία…) ποδοσφαιρικού αγώνα, ούτε από την γηπεδική βία έχουν κινδυνεύσει, διότι φοβάμαι πως οι γηπεδικές τους γνώσεις σταματούν στη θέα του Καλλιμάρμαρου, άντε και του ΟΑΚΑ, όπου η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου είχε διευθύνει με μαεστρία, γοητεία και πολλά φράγκα των Ελλήνων φορολογουμένων την Ολυμπιάδα του 2004.

Αν κάποιος «είχε το θέμα», ήταν βεβαίως ο υφυπουργός του Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης κυρίως μετά την  πρόσφατη περιπέτεια στο «άθλημα της βίας» τις θλιβερές ημέρες που υπερασπίστηκε με πάθος τον Ηρόδοτο Ηρακλείου, ώστε να πέσει στα μαλακά ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης για εκτεταμένα επεισόδια στο γήπεδό του (μην τα ξαναλέμε, είναι γνωστά, με το περιστατικό θανάτου οπαδού του Εθνικού). Όσο για τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος καθόταν πλάϊ στον πολιτικό του προϊστάμενο, έδειξε  ακόμη μία φορά ένας ευπρεπής αλλά χαμηλών τόνων ομιλητής που σου έδινε την εντύπωση ότι ανήκει σε ένα αθλητικό χώρο αγγελικά πλασμένο!

Υπήρχε τέλος, στην συνεδρίαση ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, τον οποίο ο τηλεοπτικός φακός «έπιασε» κατ’ επανάληψη να νοιώθει έξω από τα χωράφια του.

Τελικά, είναι να ρωτάει κάποιος πολύ σοβαρά. Πρώτο, γιατί η χθεσινή κύρωση από την Ελλάδα, απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης διεξήχθη ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ χρόνια. Και δεύτερο, προς τι οι λόγοι, τα επιχειρήματα και η σπατάλη χρόνου από τους εκλεκτούς συνέδρους της Επιτροπής, πάνω σε ένα θέμα που έπρεπε να είχε λήξει –με την κύρωση της σύμβασης- μέσα σε τρία λεπτά.

Άντε τέσσερα, για να μη θεωρηθώ υπερβολικός…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η ώρα του ΠΑΟΚ, του Γιώργου Αρκουλή
Γιώργος Αρκουλής
Ηττήθηκε ο ΠΑΟ και η γη γυρίζει…, του Γιώργου Αρκουλή
Ντέρμπι ήταν και πέρασε…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.