Ανοιχτή πόρτα

“Πολύ καλό άντρωπο το κύριο…”, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη

Spread the love

Καλό άντρωπο το κύριο Ιβάν. Πολύ καλό άντρωπο. Πιό καλό άντρωπο πεταίνεις. Εγκώ είμαι στη ντούλεψή του πολλά κρόνια και μόνο καλά έκω να σας πω. Να σκεφτείτε πως κάποτε με έστειλε να αγκοράσω κάτι μεγκάλα πσάρια και τα έδωσα στη μαγκείρισσα της βίλας να τα μαγκειρέψει και σε όλο το προσωπικό μοίρασε τα κεφάλια!! Σας λέω πολύ καλό και μεγκαλόκαρντο άντρωπο επίσης.

Τί ντουλειά κάνω εγκώ στου κύριο Ιβάν; Ε, λίγκο απ΄όλα. Καταριότητα γκενικά. Σκούπα, τίποτις κώματα, κάνα κατάρισμα στα αυτοκίνητα γκια λεκέντες, ξέρετε, κέτσαπ, μουστάρντες, αίματα…τέτοια. Επίσης όταν έκει αγκώνες του κρατάω το μπουφάν, το κομπολόγι, τα κέρια καμιά φορά… Να σας προχτέ που ήτανε κακιά η ώρα. Γιατί το κύριο Ιβάν είναι πολύ καλό άντρωπο. Και το όπλο ντεν ήταν αλητινό. Είκε ντυθεί τις απόκριες κάου μπόις και το ξέχασε στη ζώνη. Ντεν έκει σφαίρες. Καπσούλ-ι-α έκει. Τσαφ τσουφ…καπσούλ-ι-α.

Τί άλλο να σας πω για το κύριο Ιβάν.  Της εκκλησίας… Κάτε Κυριακή πάει εκκλησία. Πρώτα εκκλησία και μετά γκήπεδο. Κάτε Κυριακή.

Και αυτοδημιούργκητο! Ε;;!!! Πριν λίγκα κρόνια ντούλευε συσκευασία σε ένα εργκοστάσιο με τσιγάρα…σε λίγκα κρόνια έγκινε ντιευτιντής του εργκοστάσιου. Σε πιό λίγκα κρόνια έγκινε ιντιοκτήτης τους εργκοστάσιου, σε ακόμα πιό λίγκα κρόνια αγκόρασε όλα τα εργκοστάσια που έκαναν τσιγκάρα και έτσι έγκινε πολυεκατομυρριούκος!!!Στους 50 πιό πλούσιους της Ρουσίας!!Και όλα αυτά  μόνο με σκληρή ντουλειά και μ-υ-αλό!! Ντουλειά, ντουλειά, ντουλειά!!! Κι όπως έλεγκε και ο Πάουλο ο Κοέλιο που ντιαβάζω στα ρεπά μου :«Όταν τέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί γκια να το αποκτήσεις». Όταν το έγκραφε αυτό ο Κοέλιο τον κύριο Ιβάν σκεφτότανε σίγκουρα! Πολύ συνωμοσία το σύμπαν στο Ρωσία πριν λίγκα κρόνια.

Και αυτό είναι το μυστικό! Εντώ στο Ελλάντα πολύ τεμπέληντες οι Έλληνες. Ντεν τέλουν να ντουλέπσουν. Το κύριο Ιβάν αν ήταν υπάλληλος σε τράπεζα σε λίγκα κρόνια από ταμίας τα είχε αγκουράσει τον όμιλο. Αν πούλαγκε κουλούρια στην Ερμού σε λίγκα κρόνια τα είκε αγκουράσει τον Καραμολέγκο και όλους τους μύλους της κώρας. Αν ήταν περιπτεράς σε λίγκα κρόνια θα είχε αγκουράσει τα duty free όλων των αεροδρομείων των Βαλανιων και βάλε. Με πολύ ντουλειά και προσήλωση στο στόκο. Τα μάτια καρφωτά στον στόκο!

Το κύριο Ιβάν είναι και πολύ τυκερό άντρωπο. Ότι βάλει στο μάτι, το κοιτάει το κοιτάει και τσουπ…σε λίγκο καιρό είναι ντικό του. Το τέλει φαίνεται, το τέλει πολύ. Και σύμφωνα με το νόμο της έλξης το …τραβάει προς το μέρος του, ή του το φέρνουνε ντεμένο! Μαγκικό το κύριο Ιβάν!!

Ντίο μέρες  μόνο, τώρα  που κρυβόμασταν με το κύριο Ιβάν από το αυτόφωρο, το άντικο αυτόφωρο να πω, γιατί σας εξήγκησα πως το όπλο ήταν αποκριάτικο από τα Τζάμπο, με καπσούλ-ι-α, ντίο μέρες ήταν πολύ στενοχωρημένο το κύριο. Ντεν έφαγκε τίποτα, ντεν ήπιε ούτε μία βότκα! Το μαύρο καβιάρι ήρτε και ξεράτηκε στο ασημένιο μπωλ. Σύσκατο έγκινε και βρούμισε το κότερο…Στη τάλασσα το πετάξαμε, πετάνανε τα πσάρια από τη μπόκα!!Ντίο καμαριέρες τις έκουμε με αναπνευστικά στο αμπάρι μέκρι να πιάσουμε λιμάνι.

Στο τέλος το καλό μου κύριο ντεν άντεξε, πήρε τελέφωνο και ζήτησε από όλους συγκνώμη. Από όλο τον πλανήτη ζήτησε συγκνώμη σας λέω! Από την ομάντα του, από τους ντιαιτητές, από τους φιλάτλους του, από τον υπουργκό αθλητισμού του, από τον πρωθυπουργκό του, από τον Πλανητάρκη -που δεν ήταν αλητινό το όπλο και ήταν αποκριάτικο με καψούλ-ι-α-, από τον Πούτιν –έτσι για να του βρίσκεται-, από το γκυνάικα του για κείνο το μπάτσελορ που ειχε πάει και γύρισε σπίτι μετά από δύο μιση βντομάντες πτώμα, από τη μάνα του όταν της είχε ταράξει το γλυκό ντοματάκι από το βάζο που έκρυβε στον μπουφέ… Μέχρι που ζήτησε συγνώμη κι από μένα που του κράταγκα το μπουφάν στο γκήπεντο!! Μεγκάλη καρντιά το κύριο Ιβάν.

Αντί να ζητήσει τα ρέστα από την εταιρεία με τα πουλόβερ που το ντικό του ήταν τόσο κοντό και φάνηκε η τήκη με το όπλο, εκείνο το αποκριάτικο με τα καψούλ-ι-α…

Τσαφ, τσουφ.

Ματίνα Ράπτη -Μιλήλη

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Μιχάλης Αρφαράς: ο Καθηγητής και Δ/ντής Χαρακτικής της ΑΣΚΤ μιλά για την επιμονή του να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η πρότυπη Σχολή της Αθήνας
I WILL SURVIVE, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Ραντεβού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.