Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

Αλέξης Τσίπρας – Ημ. Γεν. : 28 Ιουλίου 1974, Αθήνα

«Με το βλέμμα μπροστά»!

Ο Αλέξης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 28 Ιουλίου του 1974, στον λαμπερό αστερισμό του Λέοντα. Η μητέρα του από την Καβάλα και ο πατέρας του από την Άρτα, δυο ταπεινοί και πλέον τίμιοι γονείς, που δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν πως μια μέρα ο χαριτωμένος γιος τους θα είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός της χώρας τους.

Ο λιονταρίσιος ΄Ηλιος έκανε την δυναμική του εμφάνιση στον 3ο Οίκο, το σπίτι της επικοινωνίας, των σπουδών, της μάθησης, της πνευματικής καλλιέργειας. Σαν να μην φτάνει αυτό, ο πιο σημαντικός Πλανήτης της αυτοεξέλιξης, της αυτοβελτίωσης και του εγώ, Ήλιος, βρίσκεται στο σπίτι του. Αυτό του δίνει το «κάτι παραπάνω», αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους, να ψάχνει την αυτονομία και την αυθαιρεσία του χαρακτήρα του, αλλά και στην ζωή γενικότερα, αυτό που του δίνει την στόφα του ηγέτη.

Είναι γνωστό πως από μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίρνει μέρος και να πρωτοστατεί στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990 και 1991. Υπήρξε Γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Το 2004, στο Συνέδριο του Συνασπισμού, αποχώρησε από την Νεολαία και βγήκε με το 42% των ψήφων στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού. Αργότερα ανέλαβε την πολιτική Γραμματεία του κόμματος ως αρμόδιος σε θέματα παιδείας και νεολαίας. Υπήρξε και υποψήφιος για την Δημαρχία των Αθηνών στις δημοτικές εκλογές το 2006, αρχηγός του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», καταλαμβάνοντας 4 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Τον Φεβρουάριο του 2008 εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς. Η συνέχεια, γνωστή σε όλους… το 2012 οδήγησε τον Σύριζα στην δεύτερη θέση μετά την Νέα Δημοκρατία, με ποσοστά ρεκόρ (26,89%) για την εποχή, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τον Ωροσκόπο του στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων η προδιάθεσή του για απόλυτο έλεγχο της επικοινωνίας του δίνουν ένα ακόμη προσόν για να αναπτύξει την πειθώ του απέναντι στον κόσμο. Ένας άνθρωπος που μετακινείται συνεχώς, είναι περίεργος, διψά για πληροφορίες, πολύπλευρος και πνευματικά ανήσυχος. Έχει ανεπτυγμένη ρητορική ικανότητα και δεν χάνει εύκολα τα λόγια του όταν κάποιος τον «στριμώξει» στην γωνία…

Το ακριβές εξάγωνο με τον μυστικοπαθή πλανήτη της μεταμόρφωσης, Πλούτωνα, του τονίζει τα ηγετικά του προσόντα και τον καθιστά ικανό για να αναλαμβάνει ευθύνες. Έχει αρχές και τις υπερασπίζεται όπου και όπως μπορεί. Όταν πιστεύει σε κάτι, μάχεται για αυτό και ας είναι και λάθος.

Αυτό που είναι εξίσου πολύ χαρακτηριστικό στο Ωροσκόπιο του Αλέξη, είναι η καταπληκτική θέση του τυχερού Πλανήτη Δία. Βρίσκεται στον 10ο Οίκο, το σπίτι της δημοσιότητας, της εξουσίας, των στόχων και της επαγγελματικής έκφρασης. Όλα αυτά στο αλτρουιστικό ζώδιο των Ιχθύων, στο σπίτι του Δία, ένα ζώδιο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο συλλογικά και αισθάνεται κατά κάποιο τρόπο «συνδεδεμένος» με το πλήθος, με τον λαό. Αυτή η θέση του δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τις εκάστοτε «τάσεις», στην περίπτωσή του τις πολιτικές τάσεις και να πράττει ανάλογα την κατάλληλη στιγμή. Ο μόνος κίνδυνος που διατρέχει, είναι να θολώσει το μυαλό του από την επιτυχία και να ενεργήσει συμφεροντολογικά. Το τρίγωνο που σχηματίζει ο Δίας βέβαια με τον επικοινωνιακό Πλανήτη Ερμή του χαρίζει αντίληψη και ευστροφία, καθώς και μια φυσική κλίση προς τα νομικά θέματα.

Ο Πλανήτης των προσκλήσεων και των ορίων, Κρόνος, βρίσκεται στον 2ο Οίκο, το σπίτι της ασφάλειας, των αξιών και των οικονομικών, στο «σπιτικό» ζώδιο του Καρκίνου, κάτι που δείχνει έναν άνθρωπο που μάχεται για τα οικογενειακά ιδεώδη, αλλά και τις σύγχρονες σχέσεις και έχει τάσεις πατριωτισμού.

Ο Βόρειος δεσμός του, που έχει σχέση με το πεπρωμένο, βρίσκεται στον 7ο Οίκο, το σπίτι των σχέσεων, των συναλλαγών, των αντιπάλων. Ένα από τα κύρια καρμικά του μαθήματα είναι να μάθει να ισορροπεί σε μια σχέση, να προσαρμόζεται και να εξελιχθεί τελικά μέσα σε αυτή. Είναι γνωστό πως συζεί με την Περιστέρα Μπαζιάνα, με την οποία έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και έχει δυο παιδιά, δυο αγόρια.

Με την αισθησιακή Αφροδίτη στο εσωστρεφές ζώδιο του Καρκίνου, θα τολμούσε κανείς να πει, πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ρομαντικός. Είναι ένας άνθρωπος που δεν εξωτερικεύει την προσωπική του ζωή αλλά την απολαμβάνει στο σπίτι του, που είναι το μέρος που χαλαρώνει και αφήνεται, μακριά από τα φώτα της δημόσιας ζωής που επέλεξε να κάνει. Πάντως το Τετράγωνο Αφροδίτης Πλούτωνα υποδηλώνει και έναν κατά βάθος παθιασμένο άνδρα, που έχει έντονη σεξουαλική ζωή, ζηλεύει και του αρέσει να έχει τον έλεγχο. Ο σκοτεινός Πλούτωνας στον 5ο Οίκο, το σπίτι της ασφάλειας, της ταυτότητας, των παιδιών και της προσωπικότητας, του χαρίζουν μαγνητισμό.

Ο ανατρεπτικός Πλανήτης Ουρανός βρίσκεται και αυτός στον 5ο Οίκο, τονίζοντας την διαφορετικότητα του χαρακτήρα και την εφευρετική του φύση. Είναι σε πολλά πολύ πιο μπροστά από την εποχή του, συνδυάζοντας την λογική με το ένστικτο, κάτι που διαφαίνεται και από το έντονο στοιχείο του νερού, στο Ωροσκόπιό του. Παραυτά η όψη του Ουρανού με το μεσουράνημά του, δείχνει έναν ιντιβιντουαλιστή, που θέλει να ταχθεί στο πλευρό των κοινωνικά αδυνάτων.

Η Σελήνη, στο «υπόγειο» ζώδιο του Σκορπιού, ο Πλανήτης που ευθύνεται για το ασυνείδητο, το ένστικτο και την σχέση με την μητέρα, αποκαλύπτουν έναν μυστικοπαθή χαρακτήρα, που είχε έντονο δέσιμο με την πρώτη γυναίκα της ζωής του. Μπορεί και να είχε τραυματικές παιδικές εμπειρίες… Η θέση της στον 6ο Οίκο, σπίτι του εργασιακού χώρου, της υγείας και της ενέργειας, φανερώνουν έναν ευαίσθητο χαρακτήρα που τείνει να επηρεάζεται πολύ από την κριτική των άλλων (κατά βάθος). Η δουλειά είναι για αυτόν κάτι που γίνεται ενστικτωδώς και το κάνει όσο πιο καλά γίνεται. Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον και έχει στόχους.

Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της υπέρβασης, της ψυχής και της ψευδαίσθησης, στον 6ο Οίκο, του δίνουν τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου «προφήτη». Ο τρόπος του, η πολιτική του καριέρα, είναι πραγματικά πολλά υποσχόμενη. Είναι ένας χαρακτήρας με αντιθέσεις, με αρκετή εσωστρέφεια και δυναμισμό, ένας γεννημένος ηγέτης, μια σύγχρονη πολιτική φυσιογνωμία. Έχει προσόντα και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Τώρα, τι θα φέρει το μέλλον… ένα είναι σίγουρο… «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον».

 

alexis_tsipras_0.jpeg

 

 

alexis-tsipras-peristera-mpaziana.jpeg

 

SHARE
RELATED POSTS
Τσάρλι Τσάπλιν: ένας συμπαθητικός αλητάκος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Μάργκαρετ (Χίλντα) Θάτσερ: η Σιδηρά Κυρία γεννημένη για την Πολιτική Αρένα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Βιέννη: Συρτάκι, διπλωματία και κόκκινος άγγελος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
3 Σχόλια
 • Χρήστος Μ
  13 Νοεμβρίου 2014 at 00:06

  Είπα κι εγώ ότι έχω για πρώτη φορά στη ζωή μου ένα μέσον μια και είσαι ομογενάκι.
  Πάντα άτυχος. Αλλά μη δημοσιεύψεις το δικό μου αστρολογικό γιατί η Τζίνα θα με πετάξει έξω από την Πόρτα, κάπως ηρέμως αυστηρή τη βλέπω τελευταία και άντε να ξαναμπώ:
  ♫♪♪
  Στα σκαλοπάτια σου εγώ γυρίζω
  ένοιξε μέσα για να μπω ♫♪♪

  ΥΓ Γιατί, Αλέξα μου, δεν κάνεις και το αστρολογικό του ΓΑΠ να γελάσει η καρδιά του κάθε πικραμένου? !!!

 • Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ
  12 Νοεμβρίου 2014 at 09:44

  Χρήστο μου, δεν θα έχει νόημα να το κάνουμε με ψευδή στοιχεία…. ξέρεις, το άρθρο μου δεν είναι πολιτικό (προσωπικά δεν θέλω να ασχολούμαι καθόλου αν γίνεται !!!) … τα άστρα μίλησαν και ιδού… φιλια από Βιέννη !

 • Χρήστος Μ.
  12 Νοεμβρίου 2014 at 06:22

  Γράψε και για μένα κάτι τέτοιο, Αλεξάνδρα, να πάω στην Ελλάδα για καμιά θέση υφυπουργάκου.
  Θα σου δώσω όσα ψευδή στοιχεία χρειάζεσαι !!!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.