Βιβλίο

Ποίηση: δυο νέοι τίτλοι βιβλίων, του Πάνου Καπώνη “Τηλέμαχος Χυτήρης” και για τον Πάνο Καπώνη από τον Αλέκο Φλωράκη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας , από τους πρώτους ποιητές της λεγόμενης Γενιάς του ’70, γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1947 στο Αγρίνιο. Σπούδασε οικονομικά, νομικά και σκηνοθεσία και σταδιοδρόμησε ως Δικηγόρος στην Αθήνα. Ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, έχει εκδώσει εννέα ποιητικά βιβλία, δύο βιβλία λογοτεχνικών δοκιμίων, ένα με διηγήματα και ένα μυθιστόρημα. Δημοσιεύει επί 50 χρόνια άρθρα και λογοτεχνία σε διάφορες εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά.  Παράλληλα έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου για τα Πανεπιστήμια ΕΚΠ Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πατρών, όπου στο τελευταίο διατέλεσε και επισκέπτης καθηγητής φαρμακευτικού δικαίου για δύο χρόνια. Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

Δυο νέοι τίτλοι βιβλίων αφορούν στον Δρ Πάνο Καπώνη θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Γκοβόστη στο τέλος του Ιανουαρίου 2023. Τα βιβλία αφορούν στο συνολικό έργο των ποιητών Τηλέμαχου Χυτήρη και Πάνου Καπώνη για τον οποίο γράφει ο Αλέκος Φλωράκης. Από την Πόρτα ευχόμαστε εγκάρδια καλορίζικα και καλοδιάβαστα.

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη του κυρίου Καπώνη από τον κύριο Χυτήρη (Τηλέμαχος Χυτήρης: πολιτικός ή ποιητής;, του Δρ Πάνου Καπώνη) .

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Βιβλιοπαρουσίαση: “Εξομολόγηση σε δέκα πράξεις” στον “Κήπο του Μουσείου”
Ώρα για να συναντηθούμε! Οι γνωστοί και περισσότερο γνωστοί από τους “γνωστούς”- Βιβλιοπαρουσίαση
Η Φανή, η Αρχαία Ελλάδα και τα χέλια, της Άντας Γανώση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.