Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Πικρές διαπιστώσεις, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Η απόφαση των υπευθύνων της «Αθλητικής Κυριακής» να προσφέρουν εικόνες από παλιούς αγώνες (εννοείται από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ) μπορεί να αποτελεί «μια σταγόνα νοσταλγίας» για τους φιλάθλους που έχουν ζήσει την εποχή του αληθινού ποδοσφαίρου, όμως δίνει -κυρίως- την ευκαιρία να προκύπτουν διαπιστώσεις που σίγουρα δεν κολακεύουν το σήμερα. Για παράδειγμα, μετά την εικόνα και την ανάλυση του χειρότερου σε ποιότητα αγώνα της ημέρας, στο Ηράκλειο, η εκπομπή χθες το βράδυ έβαλε στιγμιότυπα ΟΦΗ-Ξάνθης  από ματς της δεκαετίας του ’90 (3-0). Το γήπεδο ήταν κατάμεστο, ενώ οι προσπάθειες ήταν εξαιρετικές, και με διαιτησία του επιβλητικού διεθνούς από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής Γιώργου Μπίκα.

Η κρητική ομάδα διέθετε Νιόμπλια-Βλαστό, οι οποίοι σχεδόν μόνοι τους κατέβαλαν την όποια αντίσταση των παικτών της Θράκης, ενώ σήμερα, που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παράγει, βλέπεις πλήθος μέτριων αλλοδαπών να παλεύουν όχι για να κάνουν καριέρα, αλλά για να βγάλουν το μεροκάματό τους (κυρίως με τις στρατιές Αλβανών).

Να μείνω στην προσπάθεια του ΟΦΗ και να καταθέσω την απογοήτευσή μου για την επιλογή δύο ξεχασμένων Χιλιανών, τους οποίους έφερε η διοίκηση προκειμένου να αναγεννήσουν την ομάδα του Θόδωρου Βαρδινογιάννη  και του Έγκεν Γκέραρντ: Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις, οι οποίοι μπορεί να απέτυχαν στο ντεμπούτο τους ως προπονητές, όμως, παρά την πολυετή απουσία τους, απέδειξαν ότι τα ελληνικά τους είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ά! Οπότε, άξιος ο μισθός τους…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
“Persona non grata”, του Γιώργου Σαράφογλου
Μνήμες από Αύγουστο, του Άρη Μαραγκόπουλου
Χρηματιστήριο: Bull Stop!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.