Ανοιχτή πόρτα

Περί Eurovision και άλλων τινών φαιδρών ή σοβαρών, της Ιωσηφίνας Τσουμπή

Spread the love

Η Ιωσηφίνα Τσουμπή είναι απόφοιτος της Γαλλικής και Ελληνικής φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Γαλλικών και την τελευταία εικοσαετία εκτελεί φιλανθρωπική εργασία συμβάλλοντας στην σίτιση άπορων οικογενειών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βιβλίο της “Η νύφη της απέναντι πολυκατοικίας” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΝΟΙΑ. 

Οφείλω να  παραδεχτώ την επιτυχία της παρούσας  κυβέρνησης σε σε έναν τομέα και να της δώσω συγχαρητήρια .

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη , να της δώσω συγχαρητήρια  στον τομέα του αποπροσανατολισμού των Ελλήνων πολιτών !

Έχει ένα φοβερό timing  στο να πετάει ερεθίσματα για να αρχίσουν  οι αναλύσεις , οι συζητήσεις , οι καυγάδες , τα μαλλιοτραβήγματα , τα βρισίδια των Ελλήνων πολιτών σε κάποιο θέμα , συνήθως ελαφριάς απόχρωσης κι έτσι να ξεχνούν τα σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.

Να ξεχνούν την ακρίβεια , το πετρέλαιο , τη βενζίνη (διαθέτουν αυτοκίνητο  και οι λιγότερο ευνοημένοι  οικονομικά ) , τη ΔΕΗ που ακόμα δεν ξέρουμε πως και πότε θα γίνεται η καταμέτρηση όπου θα πληρώνουμε ένα ενδεικτικό ποσό κάθε μήνα (έτσι μου είπαν ) τι ενδεικτικό , πόσο ενδεικτικό , γιατί ενδεικτικό  , επίσης έχουμε πελαγώσει  με το χρώμα ποιο να διαλέξουμε  δηλαδή  και σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει χασούρα στους πολίτες πάντα !

Να ξεχάσουμε τα χάλια της Παιδείας , τα χάλια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των νοσοκομείων , να ξεχάσουμε το χαράτσι της συνταγογράφησης όπως και των συνταγογραφούμενων φαρμάκων , να ξεχάσουμε ότι στα  χρόνια τα  τωρινά ευνοούνται μόνον οι οικονομικά εύρωστοι κι όχι ο λαός στην πλειοψηφία του .

Ας  επανέλθω λοιπόν στον τομέα που σαρώνει κυριολεκτικά η παρούσα κυβέρνηση, τον αποπροσανατολισμό δηλαδή. Πρόσφατο παράδειγμα η Eurovision και το ” Ζάρι “.

Aπό την πρώτη στιγμή  που έγινε γνωστό και κυκλοφόρησε , έχουν γραφτεί τόνοι χαρτιού και υπολογιστών  με γνώμες υπέρ ή κατά  του άθλιου κατά την άποψη μου τραγουδιού.

Άρθρα σε εφημερίδες , αφιερώματα δημοσιογραφικά στην TV συνήθως επαινετικά (αυτή ήταν η γραμμή) για ένα γεγονός που ελάχιστα ή και καθόλου δεν θα έπρεπε να μας απασχολήσει. Μουσικοί , επιστήμονες , δημοσιογράφοι , καλλιτέχνες όλων των ειδών ασχολήθηκαν με μια ” Zaριά ”

Kαι ως συνήθως το διαδίκτυο έδωσε τα ρέστα του !

Εκεί να δείτε αναλύσεις , απόψεις βαρύγδουπες , μαλλιοτραβήγματα , βρισίδια  μεταξύ των σχολιαστών του καναπέ !

Κανείς δεν κατάλαβε ΠΑΛΙ  ότι εφαρμόζοντας την ψυχολογία του όχλου μας οδηγούν σε τραγελαφικές καταστάσεις.

Κανείς δεν είχε την υποψία ότι το ” Ζάρι ”  θα το πληρώνουμε για πολύ καιρό , ενώ κάποιοι θα έχουν  ωφεληθεί  πολλλλλύ !   ” Για μας τα ντόρτια κι οι διπλές και γι άλλους οι εξάρες ” εδώ ταιριάζει απόλυτα…

Κι έπειτα λένε ότι τους Ολυμπιακούς αγώνες  ακόμη τους πληρώνουμε…μα στο φινάλε  εκείνοι ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τουλάχιστον, δεν ήταν ” Ζάρι” αμφιβόλου αξίας και “ριξιάς ” !

Kι ήταν και η τραγουδίστρια  η Μαρίνα Σάτι, εξαιρετική τραγουδίστρια  και μουσικός, μια υπέροχη φωνή που πάντα μου άρεσε , αλλά που κάπου έχασε τον προσανατολισμό και την ψυχραιμία της  όταν έμαθε κάποιες αρνητικές κριτικές για το τραγούδι της και σε δηλώσεις της  ψυχολόγησε τον Έλληνα ότι είναι άξιος μόνο για φραπέ και για πλαστική καρέκλα ! Φαίνεται η ίδια  απευθύνεται μόνο  σ εκείνους που προτιμούν το ” Tea time 5 o clock”  και πολυθρόνα  Louis  XV !!

Θέλοντας λοιπόν να ακολουθήσει την ίδια  στυλιστική , χορευτική  και  σκηνικής παρουσίας γραμμή  των τελευταίων χρόνων της EUROVISION  , φόρεσε μια φουφούλα σιέλ και βγήκε να μας εκπροσωπήσει  ! Η ίδια μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η Eurovision  που από τον διαγωνισμό της ξεκινώντας έκαναν καριέρα  ονόματα ΄όπως η Celine Dion, οι ΑΒΒΑ, ΄η Βίκυ Λέανδρος, δεν έχει συνειδητοποιήσει λοιπόν η Μαρίνα ότι η Eurovision είναι πλέον μια  ” decadence”  για να θυμηθούμε και την πρόσφατα  αναχωρήσασα για το επέκεινα μεγάλη Αννούλα που όλοι ευχόμαστε να έχει καλό δρόμο…

Δεν έχω τίποτα με την Σάτι και τη φουφούλα της – γούστο της καπέλο της – θα προτιμούσα όμως γενικά οι εμφανίσεις των τραγουδιστών και χορευτών της Eurovision  να είναι πιο σικάτες , πιο φινετσάτες  , πιο αντιπροσωπευτικές  των ηλικιών και των ειδών μουσικής που υποστηρίζουν , προχθές έβλεπα  συνήθως τραγουδιστές ντυμένους καραγκιόζηδες σε τσίρκο τρίτης κατηγορίας.

Κι ύστερα ήρθε το χασμουρητό και η νύστα !!!

Άντε πάλι αναλύσεις , συγχαρητήρια για την ” αντίσταση ”  της αοιδού  ή αποδοκιμασίες  γι αυτή της τη στάση , ανάλογα βέβαια με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός.

Και βέβαια σιωπή επικράτησε όταν την επομένη τα πήρε πίσω όλα η αοιδός !

Σοβαρευτείτε φίλοι μου , Έλληνες πολίτες !

Ο Κ ,  ήταν μια αλλαγή το πανηγυράκι της Eurovision , μια αλλαγή στην  περιρρέουσα   μαυρίλα  των ημερών…αλλά φτάνει ! Φτάνει !!

Μη γίνεστε έρμαια του κάθε λογής κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού…

Συγκεντρωθείτε στα τεράστια προβλήματα μας !

Αγαπήστε λίγο περισσότερο τη χώρα μας κι όχι τα πολιτικά κόμματα!

SHARE
RELATED POSTS
Τσάρκες στο κέντρο της πόλης, εκεί στις ανηφόρες της Βουκουρεστίου, του Δημήτρη Κατσούλα
10392588_641221322646411_639374329633812692_n.jpg
Αφού κι ο Μακιαβέλλι φοράει κοστούμι, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου
Στην αγορά για ροδάκια, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.