Ανοιχτή πόρτα

ΑΚΟΣ & Μάκης Ανδρονόπουλος: “Τεχνητή Νοημοσύνη, Μετα-άνθρωποι και Sapiens 3”, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

Η ομιλία του συγγραφέα Μάκη Ανδρονόπουλου, που έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου της ΑΚΟΣ με τίτλο: «Νέα θεραπευτικά μονοπάτια για τον καρκίνο».

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Sapiens 3 κόντρα στον Μετάνθρωπο-Εγχειρίδιο μετάβασης στην “άλλη εποχή”» (εκδ. Ελληνοεκδοτική) εξηγεί πώς παίζεται το παιχνίδι στην εποχή μας. Χωρίς ιδεοληψίες ερμηνεύει τη συνθήκη που επικρατεί σε κάθε πεδίο. Όπως επισημαίνει, με την τεχνητή νοημοσύνη να επελαύνει, πρέπει ν’ αποφασίσουμε σε ποιόν νέο άνθρωπο θα εξελιχθούμε. Στον Sapiens 3, που θα ενεργοποιήσει και θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες του εγκεφάλου του για να αυτοεξελιχθεί; Ή θα καταλήξουμε Μετάνθρωποι, με τη σταδιακή συνένωσή μας με τις μηχανές;

SHARE
RELATED POSTS
Δήμος Ρόδου και Δίκτυο ΔΑΦΝΗ για την ενεργειακή μετάβαση των Ελληνικών νησιών στην Καθαρή Ενέργεια
Ολίγον από Μαρακές, για να υποψιαζόμαστε, του Νίκου Βασιλειάδη
Το ριζότο του Αλέξη…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.