Πόρτα στην Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: “Θα καταθέσω ολοκληρωμένη πρόταση στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ”

Spread the love

“Τις προτάσεις  μου στο Κίνημα Αλλαγής, που είναι η ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ, τις έχω καταθέσει. Έχω πει τι πρέπει να αλλάξει, μίλησα και στο προηγούμενο συνέδριο, άρα οι προτάσεις μου έχουν κατατεθεί. Αυτό που λείπει τώρα είναι ένας ουσιαστικός, δημοκρατικός, προσυνεδριακός διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ που θα επεξεργαστούν προτάσεις. Αυτό που έχει σημασία για εμένα τώρα, και θα το κάνω, είναι να καταθέσω μια ολοκληρωμένη πια πρόταση για το τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει, έτσι ώστε στη μεγάλη μάχη που γίνεται τώρα για την κεντροαριστερά το ΠΑΣΟΚ να βγει πάλι μπροστά”.

“Τη μάχη θα την κερδίσει όποιος δώσει μια πειστική πρόταση για το αύριο της Ελλάδας. Αυτό στην πολιτική είναι δεδομένο. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι ένα θετικό για τον ίδιο. Το γεγονός ότι εμείς μπορούμε να βασίσουμε την πρόταση μας σε στιβαρές αρχές και αξίες είναι το δικό μας όπλο. Άρα, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μάχη για το ποιος μπορεί να εκφράσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, την οποία θα καταθέσω στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ”.

 “Η αγωνία μου δεν είναι τόσο για το χρόνο όσο για την ουσία. Αν θέλουμε λίγο χρόνο παραπάνω για να εμπλέξουμε την κοινωνία μέσα σε έναν ουσιαστικό διάλογο για το τι πρέπει να είναι η κεντροαριστερά του μέλλοντος τότε ας μας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. Ο κόσμος βλέπει να συνεδριάζουν τα όργανα και δεν βλέπει να μιλάει κανείς για τη δική του ζωή και το μέλλον. Είναι σημαντικό να κατατεθούν προτάσεις, να γίνει ένας σοβαρός διάλογος και αυτό που θα συνθέσουμε να είναι κάτι που να αφορά τον Έλληνα και την Ελληνίδα”.

 “Τα συναισθήματα που δημιουργεί το οποιοδήποτε λογότυπο ή όνομα εξαρτώνται από το τι εκπροσωπεί σήμερα και όχι απαραίτητα από το τι εκπροσωπούσε χθες. Αν γίνει όλη η διαδικασία όπως εγώ περιγράφω, που είναι πρώτα απ’ όλα, να πούμε ποιες είναι οι αρχές και οι αξίες από τις οποίες απορρέουν οι θέσεις μας, δεύτερον, ποιοι είναι αυτοί που θα τις εκφράσουν και θα τις μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τότε πιστεύω ότι θα έχει επανασυνδεθεί το κόμμα με την κοινωνία. Τότε δεν θα χρειάζεται αλλαγή ονόματος. Αν όμως τα κάνεις όλα αυτά και πάλι υπάρχει έλλειμμα να συνδεθείς με την κοινωνία τότε το λογότυπο πια θα είναι αδυναμία και τότε θα χρειαστεί να το αλλάξεις. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να αλλάζεις το λογότυπο, να στέλνεις τους ίδιους ανθρώπους να λένε τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα”.

Συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στο newsit.gr και στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Περδικάρη

 

SHARE
RELATED POSTS
Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στην Κομισιόν σχετικά με την κατάργηση των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου
18-23152717995508s.jpg
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και των άρθρων του το πολυνομοσχέδιο
Στράτος Καρίκης: το πρόγραμμα του για τον Τουρισμό στη Ρόδο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.