Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: “Από Ομόνοια μέχρι Πλατεία Καραϊσκάκη χρειάζεται μια σοβαρή ανάπλαση”

Spread the love

“Χρειάζεται μια σοβαρή ανάπλαση από Ομόνοια μέχρι Πλ. Καρϊσκάκη ώστε κάτοικοι και τουρίστες να χαίρονται μια διαφορετική Αθήνα”

“Τα καλά νέα είναι ότι η Αθήνα έχει τραβήξει τα φώτα του κόσμου του Τουρισμού και του Πολιτισμού. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τον ΣΕΤΕ, αλλά και από την πολιτική ηγεσία που τα τελευταία χρόνια έχει μια συνέπεια ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον τουρισμό στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Και αυτό έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα. Σε πολλά επίπεδα. Και στον οργανωμένο ξενοδοχειακό τουρισμό αλλά και μέσω του Airbnb, ένα θέμα που θα πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσουμε αν μιλάμε για τουρισμό στην Αθήνα. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι έχουμε ακόμη μεγάλα προβλήματα μέσα στην πόλη, τα οποία πρέπει να διορθωθούν αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εμπειρία του κατοίκου και του επισκέπτη στην πόλη. Για παράδειγμα, γίνονται αυτή τη στιγμή σοβαρές επενδύσεις ξενοδοχείων κάτω από την Ομόνοια, σε μια περιοχή που δεν είχε την προσοχή Δημάρχου εδώ και δεκαετίες. Ξέρουμε ότι από την πλατεία Ομονοίας έως την πλατεία Καραϊσκάκη αυτή τη στιγμή έρχεται κόσμος και θέλει να μείνει εκεί. Η περιοχή όμως είναι σε κακή κατάσταση. Και εμείς τι λέμε; Πρέπει να πάρουμε την τεχνογνωσία από το Εμπορικό Τρίγωνο, να τη μεταφέρουμε σε εκείνη την περιοχή και να γίνει μια σοβαρή ανάπλαση έτσι ώστε και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να χαίρονται μια διαφορετική Αθήνα”.

Η πραγματική δύναμη της πόλης είμαστε εμείς οι Αθηναίοι

“Αυτό που για πάρα πολλά χρόνια οι Δήμαρχοι της Αθήνας δεν έχουν καταλάβει είναι ότι η πραγματική δύναμη της πόλης είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, εμείς οι Αθηναίοι. Είμαστε εμείς που αγαπάμε αυτήν την πόλη και που έχουμε μείνει σε αυτήν την πόλη παρά τις αρκετά αντίξοες συνθήκες. Και υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας στην Αθήνα που νιώθουν ανασφάλεια, κυρίως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, που δεν θέλουν να γυρίζουν βράδυ σπίτι τους γιατί είναι σκοτεινή η πόλη. Η δύναμη όμως είμαστε όλοι εμείς, που επιμένουμε εδώ και θέλουμε να δούμε την πόλη να αλλάζει. Τριγυρνάω τις γειτονιές τώρα έξι μήνες και σε κάθε γειτονιά υπάρχουν άνθρωποι που αν αύριο τους άφηνες λίγο πιο ελεύθερους, αν οργανωθούμε σε μια άλλη βάση θα μπορούσαμε να κάνουμε θαύματα για τις ίδιες τις γειτονιές μας. Και γι’ αυτό εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε Συμβούλια Γειτονιάς”.

Η κουλτούρα της συνεργασίας στον Δήμο είναι κομβική για να πάει μπροστά η Αθήνα

“Με στενοχωρεί ιδιαίτερα ότι έξι από τους Αντιδημάρχους του Κακλαμάνη και τρεις από τους Αντιδημάρχους που ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης λέει ότι είναι αποτυχημένοι, τους έχει βάλει  στο ψηφοδέλτιό του. Και του λες «βρε άνθρωπε δεν καταλαβαίνεις ότι ακόμη κι αν βγεις Δήμαρχος θα έχεις δυσκολία να διοικήσεις αν βάλεις τέτοιους ανθρώπους μέσα; Και στο επίπεδο του Δημάρχου αλλά και στο επίπεδο των δημοτικών συμβούλων η κουλτούρα της συνεργασίας είναι κομβική για να πάει  μπροστά ο Δήμος”

SHARE
RELATED POSTS
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: εξασκήσου στο βλέμμα
Το κόκκινο μαντηλάκι, του Γιάννη Πανούση
ΠΟΤΑΜΙ: Οι πολίτες δεν θα δώσουν λευκή επιταγή ούτε στον κ.Τσίπρα, ούτε στους υπουργούς του παρελθόντος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.