Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Παρών ο Δήμαρχος Ρόδου Φ.Χατζηδιάκος: “Οδός Καμείρου: έπεσε το τοιχίο, έτοιμοι για τη δημιουργία τρίτης εισόδου στην πόλη”

Spread the love

«Προχωρούμε ταχύτατα πλέον για τη δημιουργία μιας τρίτης εισόδου της πόλης» δήλωσε ο Δήμαρχος

Ένα μεγάλο έργο για την αποσυμφόρηση της πόλης και τη δημιουργία μίας τρίτης εισόδου και εξόδου βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του. Σήμερα (Τετάρτη) ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Καρατζιά και υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβη επί τόπου στην οδό Καμείρου όπου καθαιρέθηκε το μεγάλο τοιχίο μετά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών.

Η επιμονή και η μεθοδικότητα της δημοτικής αρχής είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία που εκκρεμούσε από το 1994 όταν έγινε η αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως Ρόδου. Το έργο που ακόμη και σ΄ αυτό το τελικό του στάδιο είχε καθυστέρηση 8 μηνών προχωράει και πάλι με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα και με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε: «Οι μελέτες από πλευράς Τεχνικών Υπηρεσιών και ΔΕΥΑΡ είναι έτοιμες και διαθέτουμε 500.000 ευρώ από ίδιους πόρους για την ολοκλήρωση του έργου το οποίο θα δημιουργήσει την τρίτη είσοδο της πόλης, θα αποσυμφορήσει και την οδό Μιχαήλ Πετρίδη αντιμετωπίζοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή ενώ θα δώσει προοπτική νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Οφείλω να ευχαριστήσω την επιβλέπουσα αρχαιολόγο και το προσωπικό που προσλήφθηκε για τον ιδιαίτερο ζήλο που επιδεικνύουν στο συγκεκριμένο έργο. Επισκέφτηκα επιτόπου το έργο την επομένη της Πρωτοχρονιάς  και την επομένη των Φώτων και διαπίστωσα ότι παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες δουλεύουν ασταμάτητα».

SHARE
RELATED POSTS
1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018 ξεκινά στα Μαριτσά Ρόδου-5 & 6 Μαΐου -Ποιοι Ρόδιοι οδηγοί συμμετέχουν
Ο Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης ξεναγεί στην Δημοτική πινακοθήκη Ρόδου
Με Χατζηγιάννη και Δάρρα ανάβουν τα φώτα των Χριστουγέννων ο Δήμος Ρόδου – 5:00μμ στις 18 Δεκ. 2019

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.