Αθλητικά/Αθλητισμό

Παρόν υπάρχει, αλλά το μέλλον είναι αμφίβολο, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

          

Την αναμενόμενη κορυφή στον όμιλό της για την Λιγκ Γ’ στην Nations League της ΟΥΕΦΑ έπιασε χθες βράδυ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο γηπεδάκι της Πρίστινα, νικώντας 1-0 το Κόσοβο. Που σημαίνει ότι πλέον, με τρεις αναμετρήσεις στην έδρα μας και μία επίσκεψη στην Λευκωσία, είναι σχεδόν βέβαιος ο προβιβασμός στην Λιγκ Β’ όταν με το καλό λήξει αυτή η περίεργη διοργάνωση. Μια διοργάνωση η οποία στην ουσία -το επισήμανε και προχθές η στήλη- ευνοεί τις εταιρίες στοιχημάτων, πλουτίζοντας (σε νεκρή περίοδο για τζόγο) τα κουπόνια τους, αλλά και τους διεθνείς πονηρούς μάνατζερ παικτών, οι οποίοι επιζητούν την δωρεάν διαφήμιση της «πραμάτειας τους» με στόχο το μπαγιόκο των πιθανών μεταγραφών…

Παρατηρώντας τις προσπάθειες των παικτών μας και του νέου τεχνικού Γουσταύου Πογιέτ, μπορώ να θεωρήσω ότι «παρόν» υπάρχει, όμως το μέλλον είναι αβέβαιο. Κι’ αυτό γιατί απλά νικήσαμε τους φουκαράδες Βορειοιρλανδούς και τους ατάλαντους Κοσοβάρους, χάρη στην παρατεταμένη ρέντα του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος είναι ο μόνος από τις επιλογές του προπονητή,  που διαθέτει σουτ – βολέ. Οι κυνηγοί μας και στα δύο παιχνίδια δεν είχαν την παραμικρή ευκαιρία, ούτε έδειξαν ικανότητα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Πότε θα το πράξουν; ‘Αγνωστο.

Άστοχη η επιλογή να χρησιμοποιηθεί από την αρχή ο αμυντικός χαφ Κουρμπέλης αντί του  Μανώλη Σιώπης, ο οποίος είχε αριστεύσει  στον προηγούμενο αγώνα.  ‘Όταν ο Πογιέτ κατάλαβε πως (ο Κουρμπέλης) κινδύνευε με αποβολή από πιθανή δεύτερη κίτρινη), τον άλλαξε με τον Σιώπη! Εντελώς κάτω των προσδοκιών ο Γιώργος Μασούρας, προφανώς δεν είναι έτοιμος να μπει γερά στην μάχη.

‘Οσο για την ομάδα του Κοσόβου, με δύο αποβολές και απόδοση εντελώς φλύαρη και ακίνδυνη, απορώ πως μπόρεσε να νικήσει καθαρά στην Κύπρο.

                                                                  [email protected]   

SHARE
RELATED POSTS
Ο ΠΑΣ έχει παράπονα!, του Γιώργου Αρκουλή
Γιώργος Αρκουλής
Η ΕΡΤ δεν σέβεται του φιλάθλους, του Γιώργου Αρκουλή
ΕΠΟ: το αλαλούμ συνεχίζεται…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.