Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Παρουσίαση του Πάρκου “Ήχος και Φως” από την Στήριξις Τεχνική-Αρχιτέκτων έργου: Γιώργος Γιαννόπουλος

Pane di capo στις ΠηγέςΚαλλιθέας-Άνοιξε & μας περιμένει με ευχάριστες εκπλήξεις

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης σε συνάντηση εργασίας – παρουσίασης της προόδου της επένδυσης στο πάρκο του «Ήχος & Φως», εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του νησιού, συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Semiramis, προκειμένου να ενημερωθούν για το έργο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Η&Φ ΑΕ κ. Κώστας Βρούχος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια σύντομη παρουσίαση του  ιστορικού του έργου από την 1η του διακήρυξη το2009, το διαγωνισμό του 2013 και την υπογραφή της οριστικής σύμβασης το 2018, μέχρι σήμερα.

Τόνισε ότι το έργο αφορά επένδυση η οποία πραγματοποιείται με ίδια κεφάλαια της εταιρείας και σκοπό έχει, τηρώντας τη σύμβαση και τους νόμους, να παραδώσει ένα αποτέλεσμα πρωτότυπο, άρτιο και βιώσιμο. Μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν έργα αξίας 1.250.000€ από ιδίους πόρους της εταιρείας  στα εξής :

Αποκατάσταση αναλημματικών τοίχων, Αποκατάσταση παλαιού θεάτρου, Αποκατάσταση κτιρίου ελέγχου ηχοθεάματος, Σύγχρονές Η/Μ υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και φωτισμού, Υποδομές για πρόσβαση ΑΜΕΑ, Κατασκευή 670 τ.μ. στεγασμένων χώρων  με WC, αποθήκες και ανελκυστήρες AMEA, Αναψυκτήριο , Φύτευση 5.000 φυτών και δέντρων, Παραγωγή σύγχρονου (3d mapping) ηχοράματος διάρκειας 30 λεπτών σε 6 γλώσσες ταυτόχρονα. 

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι δυσκολίες και οι έκτακτες παρακωλύσεις δεν ήταν λίγες και φυσικά το σήμερα μας έφερε αντιμέτωπους με την χειρότερη κρίση που μπορούσε να δεχθεί όλος ο πλανήτης αυτή της πανδημίας του COVID-19. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία έχοντας υλοποιήσει σχεδόν το 80% του έργου είναι βέβαιη ότι την επόμενη σεζόν θα εγκαινιασθεί η αναγέννηση του μύθου του ΗΧΟΣ & ΦΩΣ και οι Ροδίτες και οι συμπολίτες μας θα είναι και πάλι περήφανοι . 

Ο αρχιτέκτονας του έργου και πρώην Δήμαρχος Ρόδου κ.  Γιώργος Γιαννόπουλος, ανέλυσε την αρχιτεκτονική λύση και την αδειοδοτική διαδικασία και παρουσίασε τη μέθοδο κατασκευής και αποκατάστασης και το βαθμό ολοκλήρωσης των εργασιών έως σήμερα.

Κατόπιν το λόγο έλαβε η αρχιτέκτων τοπίου και βραβευμένη για τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κυρία Έλλη Παγκάλου, η οποία παρουσίασε την μελέτη και την μέχρι τώρα υλοποίηση.

Ο κήπος, ο οποίος θα λειτουργήσει με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο, θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερο χώρο αναψυχής αλλά και εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους, διότι θα συγκεντρώνει την χλωρίδα του νησιού μας και θα δίνεται η δυνατότητα ενός περιπάτου με ενημέρωση  από ειδικούς.

Ψυχή του έργου η Ελευθερία Ντεκώ,  Σχεδιάστρια Φωτισμού – Μελετήτρια του Ηχοράματος «Ήχος & Φως» και του φωτισμού του πάρκου. Βραβευμένη με ΕΜΜΥ για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Μελετήτρια του νέου φωτισμού της Ακρόπολης.

Με πάθος και πολύ αγάπη παρουσίασε τη δουλειά της  και συγκίνησε τον κόσμο όταν απήγγειλε την πρώτη παράγραφο με την οποία θα αρχίζει το οπτικοακουστικό θέαμα και είναι αυτή η οποία ακουγόταν τα παρελθόντα χρόνια. Έτσι, θα υπάρχει η γέφυρα από το χθες στο σήμερα τιμώντας την ιστορία και τον ρόλο που διαδραμάτισε στον τουρισμό το ΗΧΟΣ & ΦΩΣ.

Οι συνεργάτες της,  Marc Molinos Vallugera & Alberto De Gobbi, 3D Animation Producers,

παραγωγοί 3D Projection Mapping νέου ηχοράματος «Ήχος & Φως», νέοι άνθρωποι αλλά διεθνώς  αναγνωρισμένοι, παρουσίασαν μερικά αποσπάσματα από το έργο τους που είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το έργο της κ. Ντεκώ όσο και των συνεργατών της έχει ήδη ολοκληρωθεί και είναι θέμα χρόνου να αποσταλεί στην Αρχαιολογική επιτροπή προκειμένου να εγκρίνει το ιστορικό μέρος.

Για όλο αυτό το έργο είναι γεγονός ότι έχουν επιλεγεί άριστοι συνεργάτες , διεθνώς αναγνωρισμένοι, προκειμένου να διασφαλιστεί η κορυφαία ποιότητα και το τέλειο αποτέλεσμα.  Η Ρόδος δεν αξίζει τίποτα λιγότερο.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ρόδος: Η Ένωση! – Φωτογραφίες Δρ Σπύρος Συρόπουλος
Θα θυμούνται για χρόνια οι Ρόδιοι τις συναυλίες επί Δημαρχίας Φώτη Χατζηδιάκου – Σύμπραξη με χορωδία του Yale- Φωτογραφίες, της Νατάσας Παμπρή
“Το ψύχος των ψυχών” της Ειρήνης Βογιατζή-Χαραλάμπη ζεσταίνει την 2η Μαΐου το κοινό της Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.