Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Παραθαλάσσια επίγνωση, του Νίκου Σταθόπουλου

Spread the love
  • 88
    Shares

Νίκος Σταθόπουλος

 

& PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Ξαφνικά, τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα  αγαθά που είχαμε την τύχη να απολαμβάνουμε, κινδυνεύουμε να τα χάσουμε. Τα θεωρούσαμε αυτονόητα, γιατί τα απολαύσαμε αδιάλειπτα πάνω από μια γενιά και αμελήσαμε να τα διαφυλάξουμε και να τα προστατέψουμε ως πολύτιμα, εύθραυστα, σπάνια αποκτήματα.

Η Υγεία. 

Χωρίς αυτήν, δεν μπορείς να χαρείς τη ζωή, δεν μπορείς να δημιουργήσεις, δεν μπορείς ίσως ούτε να κερδίσεις τα προς το ζην. Πρώτα η Υγεία, λέμε και πάντα ευχόμαστε Στην Υγειά Σου. Η Υγεία κινδυνεύει από την εμπορευματικοποίηση, τον κίνδυνο κατάρρευσης των ασφαλιστικών οργανισμών, την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την έλλειψη οποιασδήποτε αγωγής υγείας, όπως αποδεικνύεται με την περιπέτεια του κορονοϊού.

Η Ειρήνη. 

Τα αντικρουόμενα είναι καλό να συντίθενται, όχι να καταστρέφουν το ένα το άλλο. Οι Ιάπωνες λένε, ότι όταν δύο τίγρεις παλεύουν, η μία σκοτώνεται και η άλλη τραυματίζεται. Όλοι χάνουν στις συγκρούσεις. Οι Έλληνες ήδη τα αρχαία χρόνια μίλησαν για την σύνθεση των αντιθέτων.

Η Δημοκρατία. 

Η Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για πολυφωνία, δικαιοσύνη, ελευθερία, επιλογές. Σε Δύση και Ανατολή, ολοκληρωτικές απόψεις και πρακτικές από συγκεντρωτικές ή ολοκληρωτικές ηγεσίες, όλο και περισσότερο, όλο και πιο συχνά, την μικραίνουν.

Η Μόρφωση. 

Η Μόρφωση ανοίγει το μυαλό και τους ορίζοντες. Ενισχύει την κατανόηση του κόσμου και του εαυτού μας. Αυξάνει την ικανότητα ομαλής συνύπαρξης με τους άλλους και δημιουργικής συνεργασίας. Οδηγεί σε καλύτερο μέλλον.

Έχουν παρατηρήσει, ότι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι αντιναζί κατέληξαν στην Αμερική και οι αισιόδοξοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ίσως, καλύτερα, να αφήσουμε κατά μέρος την αμέριμνη παθητικότητα, που δείχνει να μας παρασύρει σε μια νέα δουλεία, υψηλής τεχνολογίας.

23.8.2020

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 88
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
“Εύζωνες” Παράταση της έκθεσης μέχρι 21η Δεκ.’20 – Ομαδική έκθεση για τους σκοπούς της ΦΕΡΜΕΛΗΣ (για την Ελλάδα και τα σύμβολά της)
Έγκλειστοι (Βαρδιάνοι στα Σπόρκα), του Μάνου Στεφανίδη
Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο [ΕΔΔΑ]: Δικαιώθηκε αρθρογράφος για δημοσίευμα κατά πολιτικού-Απόφαση 28ης Ιουνίου 2018

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.