Πρόσωπα - Αφιερώματα

Παναγιότατε, περαστικά σας, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα, χθες το πρωί. Ο Πατριάρχης εισήχθη σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται από το Σάββατο το απόγευμα. Οι πρώτες πληροφορίες διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος, αλλά αποφασίστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο «για κάθε ενδεχόμενο».

Και βέβαια ήταν μια σωστή απόφαση. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το θέμα της υγείας. Ασχετα από την ηλικία του ασθενή.

Η είδηση αυτή –ο Πατριάρχης στο νοσοκομείο- έπεσε σαν βόμβα και γιατί η υγεία του Πατριάρχη, μέχρι τώρα, ήταν πολύ καλή, όπως είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω από πρώτο χέρι πριν λίγους μήνες, αλλά και λόγω της σπουδαιότητας του ρόλου του, τόσο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο γενικότερα.

Οπως σημείωσα και προχθές, ο κ. Βαρθολομαίος είναι μία δεσπόζουσα ηγετική προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, που η παρουσία του στο τιμόνι της Ορθοδοξίας μάς γεμίζει με εμπιστοσύνη και με αίσθημα ασφάλειας.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κανένας μας δεν είναι αναντικατάστατος. Η μοίρα όλων των ανθρώπων είναι κοινή.

Αποτελεί και αναμφισβήτητο γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αντικατασταθούν πιο δύσκολα από άλλους. Και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι σε αυτή την κατηγορία.

Την στιγμή αυτή δεν είναι γνωστό ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο πρόγραμμα του Παναγιότατου. Το βέβαιο είναι ότι ο λαός μας θέλει να τον δει από κοντά, να του φιλήσει το χέρι, να του ευχηθεί υγεία και μακροζωία.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι η υγεία του. Και επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, η αδιαθεσία του συνέβη στις ΗΠΑ όπου θα του δώσει την ευκαιρία να έχει την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη που θα μπορούσε να έχει.

Παναγιότατε, ευχόμαστε και προσευχόμαστε για πλήρη και ταχεία ανάρρωσή σας. Ο Θεός μαζί σας!

SHARE
RELATED POSTS
Σμηναγός Μπαλταδώρος & Ένοπλες Δυνάμεις: τον εαυτό του παιδί απ’το χέρι κρατάει, της Τζίνας Δαβιλά
Χάριετ Τάμπμαν: Μια πρώην σκλάβα στο νέο 20δόλαρο, της Μαρίας Καρχιλάκη
Δώρα Παρδάλη-Σωτρίλλη, ο ορισμός της Ποιότητας, σε 35 ερωτήσεις, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.