Βιβλίο

Πάνος Μπιτσαξής: “Όταν το μέλλον… έπαιζε κρυφτό”- Όλη η εκδήλωση σε video από τον Ιανό στις 9.12.2019

Spread the love

Σημείωση προτού ο  εκλεκτή/ος αναγνώστης πάει παρακάτω:  στο video που ακολουθεί ο Γιάννης Καραχισαρίδης που απεβίωσε ξαφνικά στις 25 Απριλίου 2020, μιλά στο 1:13:57 λεπτό.

Το βιβλίο γράφτηκε σε λίγους μήνες καθ’υπαγόρευσιν του συγγραφέα Πάνου Μπιτσαξή στη γραμματέα του μεταξύ οδικών διαδρομών, επαγγελματικών ταξιδίων και δικαστηρίων.  Ξεκινά από την παιδική ηλικία του συγγραφέα καταγράφοντας με λοξές, βαθιές ματιές, ρεαλισμό και μπόλικη ευαισθησία, πώς αποτυπώθηκαν στο μυαλό του τρανταχτά κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα της Ελλάδας, πώς λειτούργησαν οι μοίρες των ανθρώπων, πώς ο ίδιος ενσωματώθηκε ως προσωπικότητα στο μεταπολεμικό γίγνεσθαι μιας χώρας που έπασχε να βρει τον βηματισμό της, ενώ ο ίδιος άνηκε στους πολύ τυχερούς. Ιστορία και ιστορίες από το 1956-1974.

Η παρουσίαση θα γίνει τις 9 Δεκεμβρίου 2019 στον ΙΑΝΟ επί της Σταδίου στις 6μμ και για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης, ο νομικός Σπύρος Ταλιαδούρος και ο σκηνοθέτης-οικονομολόγος Γιάννης Καραχισαρίδης. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη και αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Κατερίνα Αποστόλου .

Για το βιβλίο του θα μιλήσει και ο συγγραφέας Πάνος Μπιτσαξής.

Εκδόσεις : ΔΕΣΜΟΣ.

 

SHARE
RELATED POSTS
Παιδικό βιβλίο και σχολείο, του Πέτρου Σπανού
Διαβάζοντας: “Η ηχώ του Παρισιού”, του Άγγελου Κουτσούκη
Χρόνια στον Περαία…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.