Πόρτα στην Πολιτική

Ο Χρυσοχοΐδης φέρνει νέες θεραπευτικές μεθόδους απεξάρτησης, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη για το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος ομάδας θεραπευομένων του 18 Άνω.

 

Εχθές το πρωί, 8 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και 4 της ασφάλειας σταμάτησαν ομάδα 11 θεραπευομένων του 18 άνω, επί της Αχαρνών, την ώρα που επέστρεφαν από την καθημερινή τους επίσκεψη στο γυμναστήριο, που αποτελεί καίριο κομμάτι της θεραπείας τους, συνοδεία, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, ενός γυμναστή και ενός νοσηλευτή.

Τα απαραίτητα έγγραφα ζητήθηκαν, επιδείχθηκαν και κατόπιν αγνοήθηκαν. Οι αστυνομικοί στρίμωξαν τους θεραπευόμενους στον τοίχο και τους υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο. Δεν αποθαρρύνθηκαν όταν οι συνοδοί διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική τους αυτή, επισημαίνοντας ότι αυτή η βίαιη συμπεριφορά έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ευάλωτα παιδιά, που βρίσκονται στην ευαίσθητη διαδικασία της απεξάρτησης.

Η απάντηση των σερίφηδων σε όλα αυτά: Ένα φρικτό ρεφρέν, που όμως ακούμε όλο και πιο συχνά: Οφείλουν να μας ζητάνε την άδεια.

 Πριν από λίγο καιρό, σε μία άτσαλη κίνηση αφοπλισμού της της οργής που ξεσήκωσε η απόφαση Κικίλια για το ΚΕΘΕΑ, ο Υπ. Υγείας, επισκέφθηκε το 18 Άνω για να δείξει ότι στηρίζει τις προσπάθειες του. Σήμερα όμως, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι στον τομέα των εξαρτήσεων, όπως και παντού, η πολιτική της κυβέρνησης εξαντλείται στο «Νόμος και Τάξη».

Και για αυτά, πλέον αρμόδιος είναι ο κος Χρυσοχοΐδης. Έτσι, κάνοντας μια καίρια τομή στην επιστημονική μεθοδολογία, εισάγει τη θεραπευτική μέθοδο απεξάρτησης δια του τραμπουκισμού. Της βίας, της αυθαιρεσίας, της τυφλής και αναίτιας καταστολής. Και όπως πάντα, στοχοποιούνται οι αδύναμοι, οι ευάλωτοι.

Αυτοί που ζημιώνονται περισσότερο και αυτοί στους οποίους η πολιτεία θα έπρεπε να παραστέκεται.

Συγχαρητήρια λοιπόν, στον κο Χρυσοχοΐδη. Κατάφερε να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο τον πήχη της σκληρότητας και της απανθρωπιάς.

Εμείς ενώνουμε απερίφραστα τη φωνή μας με την Θεραπευτική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω και το Σωματείο Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού Έργου του 18 Άνω, μέσω της Κατερίνας Μάτσα, που κατήγγειλαν το περιστατικό.

Δικιά μας πάγια θέση είναι θα τα να συντρέχουμε όσους το έχουν ανάγκη. Να στηρίζουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

Όχι η ποινικοποίηση της απεξάρτησης, όχι η αποκτήνωση.

Όχι το σκοτάδι.

Αθήνα – 10 Ιανουαρίου 2020

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η χαρτορίχτρα, του Γιώργου Σαράφογλου
Κούλογλου σε υπ. Εξωτερικών Σ. Αραβίας: Ελπίζω να μη μας κόψετε κομματάκια επειδή σας κάνουμε κριτική
Οι χορηγοί βρέθηκαν (και μπράβο τους…), του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.