Πόρτα στην Πολιτική

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, οι κότες και το tweet του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

“Πέρασε η εποχή της διπλωματίας της κότας δήλωσε υπερηφάνως ο Κοτζιάς. Οι κότες το ξέρουν; Ρωτώ γιατί ο σοφός λαός επιμένει. «Όποιος ανακατεύεται με τς πίτουρα τον τρώνε οι κότες»”

Πάνος Μπιτσαξής στο twitter

Πάνος Μπιτσαξής

Πάνος Μπιτσαξής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Η είδηση:

Αιχμηρή απάντηση, σε όλους όσοι ασκούν κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την απέλαση των δυο Ρώσων διπλωματών έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο υπουργός εξωτερικών εκτίμησε, ότι τα όποια προβλήματα θα λυθούν, με φιλικό τρόπο. Με τη χαρακτηριστική φράση, «η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε», ο Νίκος Κοτζιάς δίνει το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει, ότι ήταν ώριμες οι συνθήκες για την επίλυση της διένεξης με τα Σκόπια, με στόχο την απαλοιφή των αιτιών του Σλαβικού φονταμενταλισμού και της τρομοκρατίας, στα βόρεια σύνορά μας. 

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και με αποδέκτες τις ισχυρές χώρες, ότι η χώρα μας τηρεί τους ίδιους κανόνες προς την Ανατολή και την Δύση στέλνει ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή την κρίση στις Ελληνορωσσικές σχέσεις. Εκτιμά, μάλιστα, ότι η ένταση θα εκτονωθεί.

«Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ, και επιδοκιμάζει το γεγονός ότι από την αξιωματική αντιπολίτευση υπήρξαν χαμηλοί τόνοι και προσεκτικές διατυπώσεις στο θέμα των ελληνορωσικών σχέσεων.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο ΥΠΕΞ Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα κάλυψε όλες τις βασικές ανησυχίες της.

ΕΡΤ

SHARE
RELATED POSTS
“Για μια χούφτα…τουρκικές λίρες”! “For a fistful of…Turkish Liras”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Σταύρος Θεοδωράκης: “Να χαρίσω στους κυβερνώντες την βιογραφία του ΕΛ. Βενιζέλου μήπως και μάθουν κάτι”
Δήμος Πεντέλης: Αγγελική Βούλγαρη υποψήφια με τον Δήμαρχο Στεργίου-Καψάλη. Νέα παρουσία με έργο σε παιδιά και ενήλικες με ειδικές δεξιότητες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.