Το σχόλιο της ημέρας

Ο Σάιντ Αλ Σαχάφ, ο κ. Θεοχάρης και η συμπαθής, εκάστοτε, κυρία Πελώνη, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Όταν το 2003, ο αμερικανικός στρατός είχε ήδη καταλάβει τα προάστια της Βαγδάτης και βάδιζε προς το κέντρο ο Σανταμ Χουσεΐν είχε ένα αληθινό αστέρι ως υπουργό πληροφοριών. Τον Σάιντ Αλ Σαχαφ. Είχε μαζέψει τους δημοσιογράφους σε ένα θωρακισμένο υπόγειο και δήλωνε. «Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Είναι ψέμματα ότι οι Αμερικανοί βρίσκονται στη Βαγδάτη. Έρπουν στην έρημο σαν το φίδι». Σε λίγο το κτίριο τρανταζόταν από τις βόμβες.Οι δημοσιογράφοι όπου φύγει φύγει. Η Βαγδατη έπεφτε. Οι δηλώσεις καταγράφηκαν. Ο Σάιντ Αλ Σαχαφ έμεινε στη μνήμη ως παγκόσμιο σύμβολο της κυβερνητικής επικοινωνίας. Τι απέγινε; Δεν ξέρω.

• Όταν η κ.ΠελΏνη μιλάει για την πανδημία θυμάμαι τον Σάιντ Αλ Σαχαφ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι πάντα στις κρίσεις το πιο πάντερμο πρόσωπο. Την μια χαμογελάς και την άλλη στενοχωριέσαι. Δύσκολο πράγμα να λες ότι σου λένε να πεις και να σου ζητούν να πείσεις.

• Η κυβέρνηση και οι αμήχανοι ειδικοί χάνουν τον έλεγχο της πανδημίας. Αντί να προσπαθήσουν να τον ανακτήσουν επιλέγουν την αισιόδοξη επικοινωνία. Όσο την ψάχνεις καταλαβαίνεις ότι δεν πατάει πουθενά. Ο άφρων Θεοχάρης ήταν βασικός υπαίτιος που χάθηκε πέρυσι η μπάλα. Τώρα μια από τα ίδια. Με τις εντατικές και τα νοσοκομεία να κλατάρουν βγαίνει και λέει «ο τουρισμός θα ανοίξει πριν τις 15 Μαΐου». Ελάτε κόσμε.

• Ο Παυλάκης , με την τεράστια ιατρική του πείρα, προειδοποιεί. Το παραμικρό άνοιγμα θα κάνει την Ελλάδα Μπεργκαμο. Από κάτω από τις δηλώσεις του στο ίδιο σάιτ διαβάζουμε τις δηλώσεις Θεοχάρη. Ο Παυλάκης ζει στην Αμερική. Νομίζει πως είχαμε κλείσει ακούγοντας την κ.Πελώνη. Δεν του είπε κανείς πως δεν είχαμε κλείσει ποτέ. Δεν υπήρξε lock down. Υπήρξε shop down, schools down και ως εκεί.Όλα τα άλλα ήταν στο φουλ. Και απορούν όλοι γιατί δεν λειτούργησαν τα μέτρα.Μα ποια μέτρα;

SHARE
RELATED POSTS
Χώρα – τανγκράμ, του Κωστή Α. Μακρή
Στην εκπομπή της Σύσσης Καπλάνη, που χάρηκα πολύ (ηχητικό), του Πάνου Μπιτσαξή
“Silent Complicity”! – «Σιωπηλή Συνενοχή»!του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.