Το σχόλιο της ημέρας

Ο πνευματικός, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Παρακολουθούσα με μεγάλη προσοχή τον συμπολίτη στη τηλεόραση. Επειδή είμαι οπτικός τύπος τον «έκοβα». Κανονικός άνθρωπος, με συνηθισμένο ευπρεπές ντύσιμο, με άνετη και ήπια ροή λόγου, να τον διαπερνά ένα αίσθημα δικαίου. Δεν ήταν ο τύπος που θα τον έλεγες αν τον συναντούσες διαταραγμένο. Θα μπορούσε εύκολα να σου μιλήσει για τα παιδιά του, για την ακρίβεια για το Μητσοτάκη για την ΑΕΚ. Δεν πρέπει να κάνουμε επ’ ουδενί το εμβόλιο έλεγε. Ο Θεός δεν θα μας δεχθεί. Όταν έρθει η ώρα μας δεν θα μας δεχθεί. Το εμβόλιο δεν είναι χριστιανικό Γι’ αυτό και επιμένουμε στο Χριστό. Το εμβόλιο είναι το 666. Το έχουν πει οι προφητείες χιλιάδες χρόνια πριν. Θα μας μαρκάρουν. Το εμβόλιο είναι η μάρκα. Δεν πρέπει να το κάνουμε. Και πώς τα ξέρετε αυτά ήταν η ερώτηση; Μου τα εξήγησε όλα ο πνευματικός μου. Ο πνευματικός. Αυτος είναι το επίκεντρο της Σοφίας, της Ευλάβειας, της αποκατάστασης σωστής σχέσης με το Δημιουργό.Το πρόσωπο αναφοράς. Ο μύστης που σε οδηγεί σε ηρεμία ότι επιτελείς τι Θείο θέλημα και θυσία αξίζει.

•Και κάπως έτσι από ότι φαίνεται έσβησε η αδικοχαμένη Πατυ, η κόρη του Στάθη, 38 ετών.Είχα γνωρίσει τον πατερα της.Ο θρήνος βαρύς.Αλλά δεν ήταν μόνο η Πατυ ήταν πολλοί, περισσότεροι από ότι νομίζουμε. Ευτυχώς πέθανε χωρίς να κάνει το εμβόλιο είπε μητέρα για το γιο της. Η πίσω σκέψη που την ανακούφιζε ήταν η παραπάνω. Θα τον δεχθεί ο Θεός.

•Θυμήθηκα μια παλιά πραγματεία που είχαμε γράψει μαζί ο Γιάννης Γιαννίδης κι εγώ. Πώς αντιμετωπίζεις , στο δικαιϊκο επίπεδο ,την άσκηση ενός ατομικού δικαιώματος , όταν δρα καταστροφικά , από «προφανή αμάθεια, δεισιδαιμονία η πρόληψη». Τότε πριν 30 χρόνια ήμουν νέος και απαντούσα εύκολα και γρήγορα. Τα χρόνια πέρασαν. Αν με ρωτούσες τώρα θα σε κοίταζα και θα σου έλεγα . «Έλα μου ντε..πώς;..εσύ πώς το βλέπεις;». Μα εσένα ρωτώ ως νομικό θα ήταν η ανταπάντηση.

• Ως νομικός δεν μπορώ να απαντήσω υπεύθυνα θα έλεγα. Πρέπει να το μελετήσω. Ως πολίτης όμως θα σου πω.

• Πιάστε αυτό το σούργελο που το παίζει πνευματικός να μην παρασύρει άλλους και δικαστε τον.. Καθιερωστε άφοβα τον καθολικό εμβολιασμό. Αν το κάνετε γιατί πρέπει να το κάνετε θα με βοηθήσετε να βρω τα σωστά νομικά επιχειρήματα. Ρεπω προς τον αυταρχισμό; Όχι ρεπω αποφασιστικά προς τη Δημοκρατία. Απέναντι στη τυραννία της δεισιδαιμονίας.

SHARE
RELATED POSTS
Απόγευμα χωρίς υποσχέσεις, τουλάχιστον, του Δημήτρη Κατσούλα
Η αξία της ζωής, το εμβόλιο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, του Πάνου Μπιτσαξή
Η ιστορική ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.