Αθλητικά/Αθλητισμό

Ο ξεπεσμένος ‘αυτοκράτορας’, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Για να καταλάβουν οι υγιείς (δηλαδή αντικειμενικοί) φίλαθλοι τι συμβαίνει πίσω από τις δήθεν θριαμβολογίες του υφυπουργού των σπορ Αυγενάκη για το νομοσχέδιο – έκτρωμα που έφτιαξε, ότι δηλαδή «δίνει ώθηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και φωνή στους αθλητές» και άλλες φανφάρες, θα θυμίσω μια εφιαλτική -για την Ελλάδα του Ολυμπισμού- είδηση που πέρασε εντελώς στα ψιλά των ΜΜΕ.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού, του συλλόγου που χαρακτηρίζεται  ‘αυτοκράτορας του πόλο’  ένεκα των κάπου σαράντα τίτλων, δεν δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Ευρώπης, διότι δεν διαθέτει χρήματα να πληρώσει ούτε τα σκουφάκια των αθλητών του. Το ίδιο και για την άλλοτε σπουδαία ομάδα πόλο της Γλυφάδας, που όμως βρίσκω την άρνησή της αδικαιολόγητη, καθότι πρόκειται για κλαμπ με ενεργά  μέλη, κολυμβητήριο και φράγκα.

Και η Πολιτεία τι κάνει απέναντι σε αυτή την τραγωδία; Απολύτως τίποτα, την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΚΟΦ Διαθεσόπουλος (φοβάμαι ότι) ξορκίζει όπως ο ‘σατανάς’ την λίβανο μήπως και του προκύψουν τίποτα ενοχλητικές ερωτήσεις από φιλότιμους δημοσιογράφους για το θέμα. Αυτός ο παράγων, κάπου τριάντα χρόνια στο ίδιο πόστο, θα έλεγα ότι δεν διαφέρει σε κάτι από εκείνον τον περίεργο ηγέτη της παραδιαιτησίας (συμφερόντων τότε της παράγκας του Κόκκαλη), ο οποίος πιάστηκε να λέει στο τηλέφωνο : «Ο Ολυμπιακός να κερδάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να… κλάψουν την μοίρα τους».

Εννοείται ότι ο άλλοτε πανίσχυρος Εθνικός Πειραιά, ως σωματείο, έχει παρακμάσει πλήρως σε όλα σχεδόν του τα αθλήματα. Μια παρακμή που έχει ως αφετηρία την κλοπή των δικαιωμάτων του στο στάδιο Καραϊσκάκη από τα γνωστά συμφέροντα, υπό την πλήρη αιγίδα του Κράτους (του ΠαΣοΚ). ‘Η δεν είναι έτσι κύριε Λιάνη; Και φυσικά στην παρατεταμένη ανικανότητα των ανθρώπων οι οποίοι έχουν διοικήσει τα τελευταία χρόνια, υπεραρκετά για να τους βγάλουν σε πλήρη «σύνταξη»…

ΥΓ: Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο Αυγενάκη θα χρειαστεί να επανέλθω.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Για ένα φιλότιμο»-Όταν οι “δεινόσαυροι” καταστρέφουν ζωές…, του Γιώργου Αρκουλή
12573061_765107033623240_8928431452543317138_n.jpg
Γιώργος Τζάνος: στην ελίτ του παγκόσμιου καράτε!
Οι Άγγλοι είναι σημαιοφόροι της υποκρισίας, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.