Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ο Ντόναλντ πήρε τ’ όπλο του!, του Γιώργου Αρκουλή

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Και να θέλει κάποιος να δει με σοβαρή ματιά τον πρόεδρο των ΗΠΑ (μιλάμε για κοτζάμ πλανητάρχη) δεν σου δίνει παρά ελάχιστες ευκαιρίες και αυτές όταν μένει με το στόμα κλειστό. Έσπαγε πλάκα το χθεσινό περιστατικό –στο πλαίσιο ομιλίας του σε μεγάλη συγκέντρωση οπαδών του- που έκανε τον γύρο του Κόσμου μέσω της τηλεοπτικής εικόνας. Ένας Ντόναλντ Τραμπ με εκείνο το χαμόγελο που δεν ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει, πέρασε ένα χεράκι τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου των ΗΠΑ, επειδή –λέει- έδωσαν το «Οσκαρ» στην ταινία ενός Νοτιοκορεάτη με την ονομασία «Τα παράσιτα». Ο πρόεδρος, μάλιστα, ανέφερε ως αρνητικό επιχείρημα ότι δεν έπρεπε να δοθεί σε μια χώρα που η Αμερική έχει μαζί της προβλήματα σε θέματα εμπορίου!  Προφανώς τα ταπεινά «Χιουντάϊ» απειλεί τις αμερικάνικες λιμουζίνες! Όσο για τον διάσημο Μπραντ Πιτ («οσκαρ» β’ ανδρικού ρόλου), τον χαρακτήρισε «εξυπνάκια».

Κατά την γνώμη μου πάλι καλά που οι τιμηθέντες καθάρισαν με τα όσα είπε ο πρόεδρος. Και το υποστηρίζω αυτό, διότι σε άλλες εποχές, αντίστοιχα συμβάντα θα είχαν διεκπεραιωθεί διαφορετικά. Θυμίζω τις περιπτώσεις πλήθος ηθοποιών και σκηνοθετών οι οποίοι κατηγορήθηκαν από Χούβερ, Μακάρθυ και λοιπά φανατισμένα  αμερικανάκια για πιθανό «κομμουνιστικό δάκτυλο» και έχασαν τις δουλειές τους.

Αλλά, θα μου πείτε, μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο τα πράγματα στην δυτική όχθη του Ατλαντικού (και ανατολική του Ειρηνικού…) δεν ήταν «παίξε – γέλασε», όπως καλή ώρα. Οσο για το τι θα προτιμούσε ο κ. Τραμπ στον χώρο του κινηματογράφου; Θα ήθελε να είχε δοθεί το χρυσό –όπως λέγεται- αγαλματίδιο σε ταινία του στιλ «Οσα παίρνει ο άνεμος»!

ΥΓ: Πού να βρεθούν σήμερα Βίβιαν Λι και Κλαρκ Γκέϊμπλ ρε πρόεδρε;

ΥΓ2: Άσε που ο Εμφύλιος τελείωσε…

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
1557482_10151909930297844_2092844726_n.jpg
Με κωδικό «Εφιάλτης»…, του Μανώλη Δημελλά
Δημήτρης Κατσούλας
Με 8.57 ευρώ την ημέρα, του Δημήτρη Κατσούλα
Το Μήλο, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.