Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ο Λίνος Κόκοτος στην Νέα Υόρκη-Linos Kokotos in New York, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Spread the love

Γιώργος Σαράφογλου

 

 

Η γνωριμία μου με τον συνθέτη Λίνο και την μουσική του πάει πίσω λίγες…δεκαετίες, αλλά η προσωπική μου γνωριμία με τον άνθρωπο Λίνο έγινε το 2013 όταν πρώτο-επισκέφθηκε την Νέα Υόρκη.

Ήταν ο καλός φίλος και τραγουδιστής Τάσος Παπαϊωάννου που μου τον σύστησε τότε.

Τον είχε καλέσει τον Λίνο στην Νέα Υόρκη για μερικές συναυλίες κι επειδή ο Τάσος παίζει στο μαγαζί μου “Greek Islands” για περίπου 14 χρόνια μου λέει θα ήθελες να κάνουμε μια «boite» βραδιά με τον Λίνο στο μαγαζί σου; Αυτό ήταν!

Από τότε συνδεθήκαμε φιλικά και μάλιστα πέρυσι η Τζίνα μας τον «υποδέχθηκε» στο πρόγραμμα της «Πρόσωπα και Τραγούδια» στον ρ/φ σταθμό Παλμός της Ρόδου κάνοντας μια μοναδική κουβέντα μαζί του.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την χαρά να τον ξανά υποδεχτούμε για μια σειρά από εμφανίσεις εδώ στην πόλη μας, στο «Μεγάλο Μήλο»!

Για άλλη μια φορά δέχθηκε να μας τιμήσει με την παρουσία του και να παίξει στο μικρο μαγαζί μου που όπως λέει η ζεστή του ατμόσφαιρα του θυμίζει λίγο τις θρυλικές μπουάτ της Πλάκας!

Προχθές την Δευτέρα το βράδυ, κι ενώ έπεφτε ένα συνεχόμενο ψιλόβροχο, στο κατάμεστο από φίλους “Greek Islands” ξανά βιώσαμε την μουσική της νιότης μας!

Γλυκές μελωδίες με στίχο που σου «μιλάει»!

Ο μαέστρος-συνθέτης Λίνος Κόκοτος στα πλήκτρα, ο Τάσος Παπαϊωάννου με μακρόχρονη πορεία στις μπουάτ της Πλάκας, τραγούδι-κιθάρα, ο Ηλίας ο  Μακρυνός με ευρύ ρεπερτόριο Σαββόπουλου, τραγούδι-κιθάρα, και σπέσιαλ καλεσμένος στην παρέα ο Γιάννης Παπαλάς  με το μπουζούκι του από την Ικαρία!

Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισαν.

Τα βίντεο που ακολουθούν τα τράβηξα ερασιτεχνικά εγώ με το τηλέφωνο μου έτσι απλά για να μεταφέρω όλους εσάς τους φίλους της iΠόρτα για λίγο στην βροχερή Νέα Υόρκη, στο μαγαζί μου το Greek Islands και να πάρετε μια μικρή γεύση από αυτό που ζήσαμε…νιώσαμε.

SHARE
RELATED POSTS
Θόδωρος Παπαδημητρίου: δεν εκπροσώπησε ποτέ την Biennale Βενετίας, του Μάνου Στεφανίδη
Χίλαρι εναντίον Χίλαρι, της Μαρίας Καρχιλάκη
Αποθεώθηκε ο Σάκης Ρουβάς στην συναυλία για τον Μίκη!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.