Πρόσωπα - Αφιερώματα

Κώστα Βουτσάς, ο κύκλος ενός θαυμάσιου ηθοποιού και ανθρώπου έκλεισε στα 88

Spread the love

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, μετά από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ο άνθρωπος που σκόρπισε δεκαετίες γέλιου στους Έλληνες μέσα από τις ταινίες αλλά και τη θεατρική του παρουσία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού και αρχικά νοσηλεύτηκε στη μονάδα εμφραγμάτων.

Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του.

Τελικώς, όμως, ο «αιώνιος έφηβος» Κώστας Βουτσάς δεν τα κατάφερε, καταλήγοντας σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Κώστας Βουτσάς έγραψε ιστορία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, χαρίζοντας άφθονο γέλιο με τις μοναδικές ερμηνείες του.

Παραχωρώντας συνέντευξη το 2014 στο iPorta.gr τόνισε ότι “Δεν υπάρχει γυναίκα που να πέρασε άσχημα μαζί μου. ΕΔΩ περισσότερα και ΕΔΩ το κείμενο του Χρήστου Χωμενίδη

Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς

O αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης.

Το επίθετο της οικογενείας ήταν Σαββόπουλος, ωστόσο επικράτησε το «Βουτσάς» από τον παππού του ηθοποιού, ο οποίος έφτιαχνε βαρέλια τα οποία παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε μπουλούκια. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, και έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς. Ξεχώρισε με τη σπιρτάδα και το χιούμορ του, ενώ οι ατάκες των ρόλων που υποδύθηκε έχουν μείνει αλησμόνητες. Ο Κώστας Βουτσάς δεν έκρυψε ποτέ τη μεγάλη αδυναμία που είχε στις γυναίκες.

 

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Γεροντάκης: Ο δύσκολος αποχαιρετισμός…, του Πάνου και της Μαρίνας Μπιτσαξή
JFK: ηχητικά αποσπάσματα από την εναρκτήρια ομιλία του Αμερικανού Προέδρου το 1961-video
Η δική μου Άλκηστις, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.