Πόρτα στην Πολιτική

Ο κ. Χαρδαλιάς αγαπάει τα ζώα!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
  • 8
    Shares

 

Κάποια πράγματα φαίνεται πως δεν τα ζύγισαν καλά οι υπεύθυνοι στο θέμα των απαγορεύσεων, ένεκα της πανδημίας κλπ. Κάτι που μη περιμένετε να εντοπίσουν τα (επιδοτούμενα βεβαίως…) ‘μαγαζιά’ της μαζικής ενημέρωσης. Για παράδειγμα, τον εντιμότατο κ. Χαρδαλιά  ουδείς θα προσπαθήσει να τον μεμφθεί που δεν θέσπισε λουκέτο στα…pet shop, ούτε  να σχολιάσει δυσμενώς τον ίδιο αρμόδιο για το λουκέτο στα βιβλιοπωλεία. Προσωπικά δεν διαθέτω οικόσιτο –αν και συμπαθώ σκύλο και γάτα- εντούτοις θα ήθελα να προμηθευτώ –τώρα με το υποχρεωτικό «μένουμε σπίτι»- κάποια βιβλία, αλλά πώς;

Θα μου πείτε, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ (στα οποία το μέτρο πώλησης ημερήσιου Τύπου έχει αποτύχει, μια και δεν βρίσκεις ποτέ την εφημερίδα της προτίμησής σου), διαθέτουν σημεία πώλησης βιβλίων. Πρόκειται για ντάνες των ισχυρών εκδοτικών οίκων, οι οποίοι πλασάρουν τα πολυσέλιδα δήθεν μπεστ σέλερ της εγχώριας ροζ λογοτεχνίας (τα γνωστά ρομάντζα) ή τις μεγάλες επιτυχίες μεταφρασμένων συγγραφέων (Χίσλοπ, Νέσμπο, Φεράντε κλπ.), τις οποίες πατρονάρουν οι ενδιαφερόμενοι με άφθονη τηλεοπτική διαφήμιση κλπ.

Κι’ εδώ βρίσκεται η δική μου απορία: θα μπορέσω να βρω στον ΑΒ ή στον Σκλαβενίτη τον «Φύλακα στη σίκαλη», ή το «Για ένα παράπονο» του Γιώργου Ιωάννου; ‘Η και τα ποιητικά βιβλία  του Ντίνου; Εδώ σας θέλω. Άρα, μιλάμε για φαινόμενο σαφέστατου ‘ρατσισμού΄. Κάτι παρόμοιο με τις αποφάσεις για το ποδοσφαιριλίκι. Παίζει η σούπερ λιγκ, αλλά όχι οι παρακάτω κατηγορίες. Και γιατί παρακαλώ; Διότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ των μεγάλων ποδοσφαιρικών κλαμπ, οι στοιχηματικές εταιρίες και οι τηλεοπτικές συμφωνίες, οι οποίες δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου να πάρουν και να πλασάρουν το προϊόν.

Λοιπόν κύριε Χαρδαλιά;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 8
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Γιατί διεκδικώ την Προεδρία; Για δίκαιη πατρίδα, δουλειές, ίσες ευκαιρίες για όλους, του Σταύρου Θεοδωράκη
Η ζωή δεν είναι ποιητική για τους ερμαφρόδιτους, του Σταύρου Θεοδωράκη
”QUINTET”, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Αγώνας για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, του Σπύρου Ταλιαδούρου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.