Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Ο Κώστας Βαρώτσος επιβεβαιώνει!!!, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Πρόσφατες εικόνες από τα Σκόπια. Ο Μέγας Αλέξανδρος – Συντριβάνι και οι Μακεδόνες του λειτουργούν με φουλ πρόγραμμα μόνο τους θερινούς μήνες. Αντίθετα η Αψίδα φω μπιζού με γυψοσανίδες δίπλα του φωτίζεται λαμπρά πρωί βράδυ. Όπως επίσης και το σύμπλεγμα με Φίλιππο, Ολυμπιάδα και τα τέκνα πιο πέρα. Όλα αυτά κι άλλα τόσα αφορούν σε μιαν αφελή όσο και χοντροκομμένη σκηνογραφία “ιστορίας” αντάξια της χειρότερης Τσινετσιτά. Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς. Τα εκτιθέμενα “γλυπτά” απλώς εκθέτουν αυτούς που τα εξέθεσαν…

Οι φίλοι μου εκεί, οι καλλιτέχνες, αποκαλούν αυτή την πλατεία ” υπαίθριο μουσείο του τρόμου” και ζητούν την απομάκρυνση των. Φαντάζομαι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος τους στην Ομόνοια μας θα αύξανε την μοναδική γοητεία της κοσμαγάπητης αυτής πλατείας.

Ή μήπως όχι; Βλέπετε η δημιουργία πολιτιστικών τεράτων δεν είναι αποκλειστική προνομία μόνο των βορείων γειτόνων μας.

ΥΓ. 1 Αν δεν είναι fake news η πληροφορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο περί ανταλλαγής Δρομέα με Αλέξανδρο, τότε είναι από τις πιο διασκεδαστικά ανατριχιαστικές προτάσεις του ΥΠΠΟ ever. Ευτυχώς που δεν ανταλλάσσονται τόσο εύκολα τα μνημεία και τα γλυπτά. Και μάλιστα με υπουργικές αποφάσεις. Ούτε τα γλυπτά είναι ιδιοκτησία των κυβερνήσεων. Η – ακοίμητη – γραφειοκρατία σώζοι! Όπως εξάλλου και με την τόσο επιτυχημένη εξεύρεση διευθυντή για το ΕΜΣΤ.

ΥΓ. 2 Ο Κώστας Βαρώτσος επιβεβαιώνει ότι η υπουργός “το Μυρσινάκι τραγουδά της βάρκας κυβερνήτης, γλυκιά που ‘ναι η φωνή της – και τ. σύμβουλος του τ. υπουργού Γερουλάνου” τού έκανε πραγματικά την περασμένη Παρασκευή πρόταση για ανταλλαγή! ( Πού τους – τις – βρίσκεις ρε συ μοιραίε Αλέξη ).

ΥΓ. 3 Διερωτώμαι ειλικρινά: Από όλη την Αντιπολίτευση δεν υπάρχει ένας (1) βουλευτής για να υποβάλει μια συνολική επερώτηση για τα έργα και της ημέρες της Ζορμπά υπουργού; Εντάξει δεν υπάρχει σοβαρότητα. Αλλά ούτε και χιούμορ;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
12 Οκτωβρίου 1944 –12 Οκτωβρίου 2019: 75 χρόνια από την απελευθέρωση, του Δημήτρη Ι. Μπρούχου
Ηλίας Καραβόλιας
Το σύνδρομο του σπασμένου δάκτυλου, του Ηλία Καραβόλια
Χτύπα. Χτύπα, αν είσαι άντρας, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.