Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ο κορυφαίος, του Αλέξανδρου Μπέμπη

 

Σαν σήμερα πέθανε ο Γεώργιος Παπανικολάου. Ο Έλληνας γιατρός ερευνητής, που με την ανακάλυψη του δώρισε στην ανθρωπότητα το πολυτιμότερο εργαλείο. Το ΤΕΣΤ ΠΑΠ.

Όταν πριν από μερικά χρόνια ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, διενήργησε ψηφοφορία για τους ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ο Γεώργιος Παπανικολάου κατατάχθηκε δεύτερος μετά τον Μέγα Αλέξανδρο.

Την εποχή εκείνη οι δύο κόρες μου ήταν στην προεφηβική και παιδική ηλικία. Λάβαμε μέρος στην ψηφοφορία, δίνοντας πέντε ψήφους-η σύζυγος, οι κόρες, η μητέρα μου και ο γράφων-στον Γεώργιο Παπανικολάου. Τους εξήγησα ότι μπορεί ο Μέγας Αλέξανδρος να είναι ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών, που με τη δράση του μετέφερε στα πέρατα της γνωστής τότε οικουμένης το πνεύμα του ελληνισμού και τα σημάδια του παραμένουν ανεξίτηλα, τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ όμως θα τον ευγνωμονεί ο μισός πληθυσμός της Γης στους αιώνες των αιώνων. Για να δώσω στις μικρές μου κόρες ένα μέτρο σύγκρισης για την σπουδαιότητα της ανακάλυψης του Παπανικολάου, τους είχα πει ότι ίσως ο Μέγας Αλέξανδρος να μην είχε γεννηθεί και προφανώς δεν θα είχε συμβεί τίποτε από όσα γράφηκαν στην ιστορία, αν η μητέρα του Ολυμπιάδα έπασχε από καρκίνο της μήτρας που τότε δεν μπορούσε να διαγνωσθεί έγκαιρα. Διότι δεν υπάρχει πολυτιμότερο και πιο σημαντικό αγαθό για τον άνθρωπο από την υγεία. Ένα αγαθό που στέκεται πολύ πιο ψηλά από όλα τα πνευματικά και υλικά αγαθά και όλες τις ανακαλύψεις και κατακτήσεις του ανθρώπου. Ένα αγαθό που εν τέλη μπορεί να είναι και το μόνο αναγκαίο αγαθό.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αγκαζέ στο Caravel, της Τζίνας Δαβιλά
Βραδιά για τη Χρύσα Σπηλιώτη στις 25 Φεβρουαρίου στο «Γκλόρια»
Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα με 53 εικόνες από την Καστοριά, του Αντγου ε.α. Νικόλαου Χιονή

Leave Your Reply

*