Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Ο “Βιασμός” της Αγίας Σοφίας και η γλυκανάλατη Ευρώπη, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Βαριά η σημερινή μέρα. Όσο και να είσαι ρεαλιστής δεν μπορεί να μην νοιώθεις ένα ιδιαίτερο σφίξιμο στην καρδιά σου βλέποντας ένα σύμβολο του γένους σου να βανδαλίζεται, να βιάζεται. Θέλοντας και μη μιλά μέσα σου το αίμα των προγόνων, τα πιστεύω τους, όλα όσα με τα οποία μεγάλωσαν, όλα όσα έφεραν πρόσφυγες από την Πόλη, την Σμύρνη, την Ιωνία, τον Πόντο διωγμένοι από την βαρβαρότητα της τουρκικής φυλής. Θα πω την πλήρη αλήθεια για τα όσα αισθάνομαι.

¨Ομοια αποστροφή θα αισθανόμουν και για τα ελληνικά ιερά που βανδαλίστηκαν και κάηκαν από τους φανατικούς χριστιανούς, κάπου εκεί στα χρόνια του Θεοδόσιου, όταν η αρχαία λατρεία ποινικοποιήθηκε και ισοδυναμούσε με έγκλημα καθοσιώσεως και διατάχθηκε η εξαφάνιση της παλαιάς θρησκείας με βία, τρομοκρατία και βανδαλισμούς, σύμφωνα με τον Λιβάνιο. Τότε που διατάχθηκε το κλείσιμο ή η κατεδάφιση των αρχαίων ναών και η καταστροφή των αγαλμάτων και οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι, με τις ένοπλες ακολουθίες τους, κατέστρεφαν κατά τις προσηλυτιστικές τους εκστρατείες όλα τα σύμβολα των αλλοθρήσκων. Γκρέμιζαν τα ιερά, εστίες λατρείας, τρομοκρατούσαν τους γεωργούς, ερήμωναν την ύπαιθρο, προκαλούσαν κοινωνική αναταραχή και οικονομική κρίση.

Όμοια αποστροφή αισθάνομαι και για το ιερό της Ορθοδοξίας, τον Ναό της αγίας του Θεού Σοφίας που λεηλατήθηκε και από τους σταυροφόρους και από τους Τούρκους και συνεχίζει να βανδαλίζεται μέχρι και σήμερα, εργαλείο στον βωμό της πολιτικής, της άσβεστης δίψας για εξουσία, το προπατορικό αμάρτημα της ανθρωπότητας. Η βία και η βαρβαρότητα δεν γνωρίζει θρησκείες και διαχωρισμούς, εξαπλώνεται σαν χολέρα παντού. Και καταστρέφει. Όπως κατέστρεψαν χιλιάδες μνημεία πολιτισμού των Ασσυρίων στο Ιράκ οι φανατικοί τζχαντιστές.

Όμως το πρόβλημα ή το μη πρόβλημα (εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς) δεν είναι αυτή η μισσαλόδοξη βία που υποκινείται είτε από την πολιτική είτε από τις θρησκείες. Το πρόβλημα είναι η ανευ όρων παράδοση της ευρώπης στην λαίλαπα του Ισλάμ. Έκανα τον κόπο και διάβασα τα σχόλια που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Reuters και του Euronews αναφορικά με την σημερινή προσευχή των μουσουλμάνων στον Ναό της Αγίας Σοφίας. Κάπου 500 και παραπάνω σχόλια από διάφορους πολίτες της Ευρώπης. Η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών αντιμετώπισε με αδιαφορία ή με ένα απίστευτο κυνισμό την σημερινή αυτή πράξη του Ερτογάν. “Καλά έκανε, δική του είναι, ό,τι θέλει την κάνει”, “Ας μην σκορπάμε το μίσος ανάμεσά μας”, “Δεν έκαναν κάτι κακό, προσευχήθηκαν”…και πολλά άλλα αναλόγου ύφους σχόλια από ευρωπαίους πολίτες που δεν ξέρω πως αλλά μου φαίνεται τόσο μα τόσο περίεργο πόσο γρήγορα έγιναν αμνήμονες και αρνητές του χριστιανικού τους παρελθόντος. Γιατί η Ευρώπη ήταν κάποτε χριστιανική, ίσως και παραπάνω απ όσο έπρεπε αν βάλουμε μέσα και την Ιερά Εξέταση.

Πολύ θα ήθελα να δω τις αντιδράσεις τους αν γινόταν κάτι ανάλογο στην Notre Dame, ή στον Καθεδρικό Ναό του αγίου Στεφάνου στην Βιέννη – παρα τρίχα την γλύτωσαν από τους Τούρκους και δεν το είδαμε και αυτό στα 1529. Αντίθετα στα ίδια site μουσουλμάνοι ευρωπαίοι από την Γαλλία, την Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, να πανηγυρίζουν και να υπερασπίζονται με σθένος την αποτρόπαια πράξη της βεβήλωσης ενός ιερού στο όνομα της θρησκείας τους που πάνω απ όλα βάζει το αίμα και την σφαγή για την επικράτησή της. Γιατί αν δεν το έχετε ή σαν ευρωπαίοι δεν το έχουμε πάρει είδηση, αυτές οι γλυκανάλατες κουβεντούλες για ειρήνη και ανεξιθρησκεία και προς θεού μην τυχόν και προσβάλλουμε κανέναν και τα μη μου άπτου και όλα τα συναφή σε έναν μουσουλμάνο δεν λένε απολύτως τίποτα.

Μιλά μέσα του το δικό του αίμα που του λέει επικράτησε και επέβαλλε την σαρία και το Ισλάμ. Και όσο παθητική και γλυκανάλατα ανεξίθρησκη είναι η Ευρώπη τόσο κερδίζει καθημερινά έδαφος το Ισλάμ. Όταν αλλάξεις Θεό, και κάνεις Θεό σου την Τράπεζα και το χρήμα, τότε να περιμένεις τα πάντα. Ακόμη και μια ωραία μουσουλμανική προσευχή στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας ή στην Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Κώστας Βαρώτσος επιβεβαιώνει!!!, του Μάνου Στεφανίδη
Πραξικοπήματα, Pokemon, & μια σπονδή με τσίπουρο, του Νίκου Σταθόπουλου
Ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ, του Γιώργου Πίτσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.