Το σχόλιο της ημέρας

Οριζόντιες ρίγες, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Αναστασία Φωκά

Αναστασία Φωκά

Τα social media γέμισαν με οριζόντιες ρίγες, για την γυναίκα που δέχτηκε bullying από τον Ξιαρχό.
Κι εδώ θα ξεχάσω την καλή μου ανατροφή, θα ξεχάσω τους καλούς μου τρόπους και την ευγένεια και θα ρωτήσω ευθέως: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ διαπομπεύει με αυτόν τον τρόπο έναν άνθρωπο. Δεν θα σταθώ στο γεγονός έναν ήταν άνδρας ή γυναίκα. Είναι ένας άνθρωπος, όπως όλοι μας. Εδώ όμως χρειάζεται μια μικρή παρένθεση. Ο Ξιαρχός δεν μπορώ να πω ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όπως απροκάλυπτα και χωρίς δεύτερη σκέψη, μπορεί και έχει το δικαίωμα να διαπομπεύει με αυτόν τον τρόπο αυτή την κοπέλα, νομίζω ότι κι εγώ έχω το δικαίωμα να θεωρώ ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων.
Και σε συνέχεια αυτής της σκέψης, πολύ απλά θα πρέπει να κοπεί κάθε είδους τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο. Να μπλοκαριστούν άμεσα τα social media και οποίον τρόπο έχει να επικοινωνεί αυτό που θεωρεί ότι του δίνει δύναμη και υπόσταση.
Έχουν ειπωθεί  πολλά τον τελευταίο καιρό. Λόγια από ανθρώπους που έχουν (λέμε τώρα) υπόσταση και κάποια αναγνωρισιμότητα. Αν όντως το μυαλό τους είναι τόσο φτωχό που φτάνει σε τέτοιες δηλώσεις καλό είναι να μένουν στο περιθώριο. Και αυτό δεν είναι ούτε bullying, ούτε ρατσισμός. Είναι απλώς η απάντηση σε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ενοχλήσει την ελευθερία του άλλου.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σταματήσει όλο αυτό. Ίσως οι οριζόντιες ρίγες είναι η αρχή… Αλλά μάλλον χρειάζονται πιο δραστικές ενέργειες.

Αναστασία Φωκά

Η είδηση: Ο Τάσος Ξιαρχός είναι χορευτής ο οποίος χωρίς καμία συγκατάθεση μαγνητοσκόπησε μία άγνωστη σε αυτόν γυναίκα σε ένα εστιατόριο όπου σχολίασε τα κιλά της και τα ρούχα της.

«Όταν ήμουν παιδί άκουγα ένα πράγμα συνέχεια: “όταν είσαι παχύς, δεν φοράς ρίγα οριζόντια”» ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ο χορευτής, καθήμενος σε εστιατόριο με δυνατή μουσική. «Το θυμάμαι από μωρό, ναι, δεν φοράμε ρίγα οριζόντια. Κοιτάξτε», συνεχίζει ο Ξιάρχο, στρέφοντας την κάμερά του στη γυναίκα που, εν αγνοία της για όλο αυτό, έτρωγε με την παρέα της στο διπλανό τραπέζι. Ακολούθησαν επικριτικά σχόλια εναντίον και δημοφιλείς γυναίκες φορώντας μπλούζες με οριζόντιες ρίγες. Εν τω μεταξύ κατά δήλωσή του έλαβε 40 χάπια για να αυτοκτονήσει ενώ οι γιατροί που τον παρακολουθούν διαβεβαιώνουν ότι δεν προκαλεί ανησυχία η κατάστασή του. 

SHARE
RELATED POSTS
Ή θα πεις το «ορθό» ή θα μείνεις στο μουγκό, του Νίκου Βασιλειάδη
Πόσο βαθιά θα είναι η επερχόμενη οικονομική κρίση;, του Αντώνη Η. Διαματάρη
Διαβάζουν τα παιδιά σας τις εφημερίδες που διαβάζετε;, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.