Πόρτα στην Πολιτική

Οι “σφραγίδες” του Μεγάλου Μήλου! Kyriakos and the NY “stamps”!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Γιώργος Σαράφογλου

 

Εξήγηση για τους αναγνώστες εκτός Νέας Υόρκης γιατί οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων εικονίζονται σαν σφραγίδες.

Η Ομοσπονδία απαρτίζεται από περίπου 100 σωματεία και οργανώσεις που είναι μέλη της.

Πολλά από αυτά είναι δυναμικά γιατί έχουν έναν μεγάλο αριθμό μελών και πολλά άλλα έχουν λιγότερα μέλη, αλλά όλα είναι ενεργά με διάφορες πολιτιστικές δράσεις.

Μερικά όμως σωματεία έχουν δημιουργηθεί από άτομα που αποζητούν την αυτοπροβολή,  θέλουν να προβάλλονται ως ομογενειακοί παράγοντες και να «πουλάνε» στους εγχώριους και Έλληνες πολιτικούς μούρη!

Αυτοί λοιπόν έχουν καταγράψει μερικά ονόματα από το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον ως δήθεν μέλη, έχουν φτιάξει και μια σφραγίδα για το δήθεν «σωματείο» τους ενώ στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους και απολύτως τίποτα άλλο και μηδέν δράσεις.

Εδώ στην Νέα Υόρκη είναι κοινό μυστικό αυτό το φαινόμενο και διακωμωδείται σε κάθε ευκαιρία από όλους που ασχολούνται με τα κοινά.

Πριν χρόνια όταν σκιτσάριζα για την εφημερίδα “Greek News” είχα σχεδόν εβδομαδιαίως γελοιογραφίες με τίτλο «Η Ομοσπονδία στην Γωνία»!

Η συγκέντρωση και ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σχολείο του Αγ. Δημητρίου αντί στο κτίριο της Ομοσπονδίας, -σε αυτή την χρονική περίοδο τουλάχιστον -ήταν η σωστή επιλογή!

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
“Δεν αντέχουμε άλλο. Θέλω να πάρουμε πίσω τις ζωές μας”, του Αντώνη Η. Διαματάρη
Τhe day after τι πρόσημο θα έχει;, του Γιάννη Πανούση
Ursula von der Leyen για την προεδρία της Κομισιόν: από μένα όχι…, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.