Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Οι Κασσάνδρες σε τροχιά…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ονομαστική ψηφοφορία για την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών αργά απόψε στη Βουλή και ό,τι ήταν να γίνει… έγινε. Και συλλαλητήριο ζήσαμε (μετ’ επεισοδίων, ρίψη ληγμένων χημικών σε βάρος γερόντων και παιδιών, αλλά και…πρόβα για μελλοντική κατάληψη της Βουλής!). Επίσης, ολοκληρώθηκε προσπάθεια συμπαράστασης (με εκατοντάδες υπογραφές) από άτομα της διανόησης, της συγγραφής και των τεχνών, αλλά και διάφορα μηνύματα από διάσημες Κασσάνδρες, κυριότερο των οποίων ήταν η ζοφερή όσο και επιθετική δήλωση του Μάθιου Νίμιτς για ζόρικα σενάρια, αν δεν κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, είναι τουλάχιστον άκομψο να χαρακτηρίζονται από μερίδα του Τύπου και αρκετούς λόγιους της πολιτικής μας ζωής ως «σκοταδιστές» όσοι διαφωνούν με την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει η συμφωνία. Θέλω να πω ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι σκοταδιστής, ούτε ο αειθαλής Γιάννης Βαρβιτσιώτης, που διαφωνούν με τη γραμμή της κυβέρνησης. Όσο για τη ΝΔ, γενικώς, μπορεί απόψε να αρνηθεί θετική ψήφο, αλλά ίσως το κάνει «με βαριά καρδιά». Όπως είπε ο Θανάσης Χειμωνάς στην εκπομπή «Επόμενη μέρα», «(…) Η ΝΔ τη θέλει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν το παραδέχεται δημόσια».

Οπότε, τι μένει; Μένει να ακούσουμε τι έχει να πει ο Κώστας Καραμανλής για το μείζον θέμα. Έτσι κι αλλιώς χρωστάει στους Έλληνες μια δήλωση, έστω «μικρή». Νομίζω πως όσο κι αν τον κουράζει η ιδέα, οφείλει να την κάνει!

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η γλώσσα και πώς “κατασκευάζεται” (στον παλιό μου δάσκαλο Γ. Μπαμπινιώτη), του Μάνου Στεφανίδη
Στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ο κος Στράτος Καρίκης, Υποψήφιος για τον Δήμο Ρόδου
Μπετόν αρμέ, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.