Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Οι αγώνες του Εργατικού Κέντρου και η αδιαφορία της Κυβέρνησης για το επίδομα ανεργίας, του Φώτη Χατζηδιάκου

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Ποινικολόγος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Είναι υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Ήταν επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

 Ανάπτυξη χωρίς εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική συνοχή και ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Η πολυπόθητη ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά με συνεχή διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων δεν μπορεί να υπάρξει.

 Σε αυτήν ακριβώς την θέση βρίσκονται οι εποχικά απασχολούμενοι στον τουρισμό καθώς έλαβαν το τελευταίο επίδομα που θα μπορούσαν να λάβουν από το Ταμείο Ανεργίας. Οι άνθρωποι αυτοί στην πλειονότητά τους βρίσκονται σε απόγνωση, αφού περιμένουν να περάσει ο χειμώνας, χωρίς κανένα εισόδημα εν μέσω μάλιστα μιας αδυσώπητης πληθωριστικής κρίσης και αναμένουν την νέα τουριστική χρονιά, προκειμένου να εργασθούν και να αμειφθούν πάλι στις αρχές Ιουνίου. 

 Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και η πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων των τουριστικών περιοχών πραγματοποιούν έναν μαραθώνιο αγώνα, προκειμένου να επιτύχουν την επέκταση του επιδόματος του Ταμείου Ανεργίας. Δυστυχώς η προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό ή έστω με τους εκπροσώπους του «Επιτελικού Κράτους» στο Μαξίμου, αναβλήθηκε επ’ αόριστον. 

 Η Κυβέρνηση αγνοεί την ανάγκη αυτή, για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους και για μια ακόμη φορά καθορίζει την επιδοματική πολιτική της με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, επιχειρώντας να διανείμει κουπόνια σε περισσότερους αποδέκτες- ψηφοφόρους για λόγους εκλογικής πελατείας, ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. 

 Με την ανάλγητη αυτή πολιτική προς τους εποχικά εργαζόμενους, τους βασικούς συντελεστές στήριξης του σημαντικού αυτού πυλώνα της οικονομίας, του τουρισμού, χάρη στους οποίους η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη χρονιά ρεκόρ, όχι μόνο δεν παρέχει τα ουσιώδη κίνητρα, ώστε οι νέοι άνθρωποι να εργασθούν στον τουριστικό τομέα, αλλά αντίθετα τους αναγκάζει να αποχωρούν και να απομακρύνονται για μια πιο σταθερή εργασία. 

 Επιπλέον, σε όλους τους τομείς της οικονομίας λείπει το εξειδικευμένο προσωπικό. Η Κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως και για το πρόβλημα αυτό. Εξειδικευμένο προσωπικό δεν υπάρχει, χωρίς αξιόπιστο σύστημα τεχνικής, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού, με οργανωμένα προγράμματα, τόσο σε επίπεδο αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ), όσο και σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζει να αποτελεί το «αυτονόητο ζητούμενο». 

 Για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, οι άνθρωποι της εργασίας αποτελούσαν πάντα την κινητήριο δύναµη της οικονοµικής και κοινωνικής προκοπής του τόπου μας. Σε αυτούς πρέπει να επενδύσουμε, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή του παλιού παραγωγικού μοντέλου και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, με κίνητρα ενίσχυσης και ενδυνάμωσης: Με δουλειές και απασχόληση, με εκπαίδευση και γνώσεις, με ευκαιρίες. 

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου 

τέως Δήμαρχος Ρόδου

 

SHARE
RELATED POSTS
1406278364.png
21/6 συνάντηση με τον “Πρίγκηπα των Νεφών” από το Ροδίων Παιδεία στο Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”
P1011087.JPG
Ρόδος: ηχηρή παρουσία στην Εκδήλωση “Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
100% Επιτυχία στις Πιστοποιήσεις της Γαλλικής Γλώσσας είχαν οι Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.