Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Ξυπνάει το θηρίο…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Επ, νάτος ο συμπαθής πρόεδρος της «Ενωσης Κεντρώων» Βασίλης Λεβέντης με νέο «χρησμό». Είπε ότι οι επαναληπτικές εκλογές για την αυτοδιοίκηση, έδειξαν ότι ξυπνάει το θηρίο που ονομάζεται Κέντρο. Βέβαια, Κυριακή κοντή γιορτή, στις 7 Ιουλίου ο πρόεδρος θα μάθει (και θα μάθουμε) αν δικαιώθηκε, αλλά ας ρίξει μια ματιά στο δηλητηριώδες σκίτσο του Αρκά με το οποίο ο μετωπικός –τον τελευταίο καιρό- γελοιογράφος, απαντά σε φίλο του λέγοντας «Είναι καλή εποχή για μαύρισμα»!

Βέβαια, μέχρι τότε, το σίγουρο είναι ότι το κλασικό κεντρώο κόμμα, δηλαδή το παλιό ΠαΣοΚ, κοντεύει να εξαφανιστεί εντελώς από τον κομματικό χάρτη της χώρας. Ηδη, έχω κατά νου δύο «πράσινα» κάστρα τα οποία «έπεσαν» στις δημοτικές εκλογές. Πρώτα στην Ηλιούπολη Αττικής, όπου ο καραμπινάτος πασόκος, Μεσσήνιος Βασίλης Βαλασόπουλος, ήταν σίγουρος για τρίτη θητεία, άλλα έχασε από τον σοβαρό και συμπαθή στην πόλη Γιώργο Χατζηδάκη. Ακολούθως, προέκυψε μη αναμενόμενη ανατροπή στο παραδοσιακά αντιδεξιό Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους η ήττα του διάσημου συνδικαλιστή της ΔΕΗ Γιάννη Κουράκη, επιτυχημένου δήμαρχου, πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ κλπ.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
11049464_10153794481499523_4185608025578033362_n.jpg
Εορταστικό, του Χρήστου Χωμενίδη
Giannis Sideris
Μακάρι να ήταν μόνο ο Dijsselbloem, του Γιάννη Σιδέρη
Άννα Ζωάννου: «Με τον Φώτη Χατζηδιάκο γιατί θέσαμε βάσεις την κοινωνική πολιτική του «αύριο» και το χαμόγελο των συμπολιτών μας»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.