Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ξέχασε την Υγεία…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Τι συμπέρασμα βγάλατε ακούγοντας από το βήμα της Βουλής τους αρχηγούς; Θα τολμήσω να σας βοηθήσω, ενδεδυμένος τον μανδύα του αντικειμενικού παρατηρητή. Ο μεν πρωθυπουργός, φορμαρισμένος και με τα γνωστά του μοτίβα (που δεν έχουν αντίπαλο…), κέρδισε τις εντυπώσεις και μαζί την ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του (κάτι που ήταν εντελώς βέβαιο από τις φήμες που ακολούθησαν τις ζυμώσεις και το παρασκήνιο τα προηγούμενα 24ωρα…), όμως τα επιχειρήματά του για τις συμμαχίες τελευταίας εσοδείας (τις γνωστές) είχαν αρκετό φάλτσο. Ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη μία φορά βγήκε χαμένος στον τομέα της αντιπαράθεσης, δεχόμενος συνεχώς επιθέσεις που δεν κατάφερε να αναχαιτίσει.

Ωστόσο, ακούγοντας την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα («βγήκαμε από τα μνημόνια», «προχωράμε στην κανονικότητα», «ρίξαμε εννιά μονάδες την ανεργία» κλπ.) θα περίμενα κάποιο σχόλιο για όσα συμβαίνουν στον πολύπαθο τομέα της υγείας. Με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλο νοσοκομείο που καλύπτει τα πυκνοκατοικημένα δυτικά προάστια η μάχη των ράντζων υποβαθμίζει την χώρα –και φυσικά την γελοιοποιεί στα μάτια των εταίρων μας στην ΕΕ- αλλά και η είδηση ότι στο ίδιο νοσοκομείο οι πολίτες περιμένουν έως και οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, η εικόνα της κυβέρνησης υπέστη στραπάτσο στο πιο κρίσιμο σημείο του βίου της.

Όχι τίποτ’ άλλο, αναρωτιόμουν απέναντι σε αυτή την αθλιότητα στο «Αττικό», πως και δεν βρήκε έστω μια λέξη να πει ο συνήθως «πολυλογάς» αναπληρωτής υπουργός της Υγείας;

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τη γλίτωσε εφέτος ο Ιούδας…, του Γιώργου Αρκουλή
Κάθε Δάσκαλος είναι ερωτευμένος με τους Ιούδες του, του Κώστα Γεωργουσόπουλου
13η σύνταξη των 300 ευρώ!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.