Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Νόμπελ Ειρήνης για Τσίπρα και Ζάεφ;

Spread the love

Οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 ξεπέρασαν φέτος τις 300, φτάνοντας τις 304 – αριθμός ρεκόρ στην ιστορία των Νόμπελ, όπως ανακοίνωσε σήμερα αρμόδια επιτροπή που εδρεύει στη Νορβηγία. Από τους 304 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, οι 219 αφορούν μεμονωμένα άτομα, προσωπικότητες από όλους του τομείς, και 85 αφορούν οργανισμούς.

Όπως  μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ των υποψηφίων είναι η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ καθώς και οι ηγέτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι κατάφεραν να λήξουν τη διαμάχη για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ο  πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ορίστηκαν υποψήφιοι από ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, επεξηγεί το πρακτορείο.

Ωστόσο, η Επιτροπή των Νόμπελ, σε ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της, τονίζει ότι τα ονόματα των υποψηφίων δεν γίνονται γνωστά πριν περάσουν 50 χρόνια από την κατάθεση του φακέλου της υποψηφιότητάς τους.

SHARE
RELATED POSTS
Πάει ο παλιός ο χρόνος…, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
“Make America Great Again” – by “Sleepy Don”, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
Ο άνθρωπος στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης, του Νίκου Γερονικόλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.