Αθλητικά/Αθλητισμό

«Ναυάγια» εφοπλιστών στον άτυχο Εθνικό Πειραιά, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Σε παλαιότερη σαιζόν, τέτοιες  μέρες, ο ποδοσφαιρικός Εθνικός έχοντας ως ασταθή έδρα το γήπεδο Καλλιθέας, ήταν με το «ένα πόδι» στην παραπάνω κατηγορία. Ο τότε ηγέτης -εφοπλιστής- Καρυδόπουλος, ήταν τόσο σίγουρος για τη νίκη, που είχε ζητήσει να βρεθούν στην εξέδρα όλοι οι πιτσιρικάδες που στελέχωναν τις Ακαδημίες του κλαμπ (μιλάμε για κάπου διακόσια παιδιά) για να νοιώσουν το μεγαλείο της φανέλας την οποία είχαν επιλέξει για την προγύμνασή τους.

Αστεία πράγματα` η ομάδα, αβοήθητη (κάποιοι είχαν ψιθυρίσει -οι άθλιοι!- ότι διοίκηση και τεχνική ηγεσία δεν είχαν υπό τον έλεγχό τους ΟΛΟΥΣ τους παίκτες) ηττήθηκε και ανανέωσε το ραντεβού της στην ίδια ταπεινή κατηγορία που στην ουσία είναι ένα περιφερειακό πρωτάθλημα γειτονιάς και κωμοπόλεων, το οποίο βαφτίζουν οι αθλητικές εφημερίδες «Γ’ Εθνική».

Χθες ήταν πάλι η σημαδιακή μέρα για το μέλλον, αφού ο Εθνικός (που κατά τους ειδικούς -απούσης της Ηλιούπολης- είχε την καλύτερη ομάδα στον όμιλό του) πήγε στο γήπεδο-γιουσουρούμ της Νίκαιας και ηττήθηκε από την Προοδευτική Κορυδαλλού μάλλον εύκολα!

Που βρίσκεται το πρόβλημα; Στο γεγονός ότι παραμονές του κρίσιμου αγώνα, εμφανίστηκε ένας άλλος εφοπλιστής -αυτός πρόεδρος προηγούμενων αποτυχημένων περιόδων- ο οποίος πήγε στην προπόνηση και είπε στους παίκτες:

«Πάμε γερά και  α ν τ ρ ι κ ά,  όπως όλο τον χρόνο».

Μόνο που αυτός ο «ανδρισμός» όπως τον εννοούσε ο νεαρός (;) εφοπλιστής ιδού που δεν στάθηκε αρκετός να φέρει επιθυμητό αποτέλεσμα. Οπότε, ένα νέο «ναυάγιο» θεωρείται σχεδόν σίγουρο ελάχιστα πριν την λήξη της κανονικής περιόδου.

Η Προοδευτική, έχοντας πάρει την ισοπαλία από τον αντίπαλό της στον πρώτο γύρο και εκμεταλλευόμενη διάφορα προβλήματα των «μπλε» του Πειραιά (έλλειψη έδρας, τιμωρίες κλπ.) έκανε την δουλειά της και είναι βέβαιο πως στα πλέϊ οφ ενός μυστήριου τρόπου των πρωταθλητών των επτά ομίλων, θα διεκδικήσει την άνοδο στην Β’ Εθνική. Την οποία, μάλλον χάνει και ο ιστορικός Πανιώνιος, αλλά σε αυτόν τον σύλλογο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Υπόψη ότι οι Νεοσμυρνιοί δεν έχουν αποπληρώσει ακόμη την κατασκευή του στεγάστρου στην εξέδρα της Χρυσοστόμου Σμύρνης, όταν θα έπρεπε να είχαν εξοφλήσει από το 2004!

SHARE
RELATED POSTS
Με χαμόγελο στο Κίεβο…, του Γιώργου Αρκουλή
Ο ξεπεσμένος ‘αυτοκράτορας’, του Γιώργου Αρκουλή
Ήταν το Κύπελο του Γκουντογκάν, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.