Πόρτα στον Κόσμο

Μ. Λούθερ Κινγκ, Μάλκομ Χ, Τζ. Φλόϊντ. Και μετά τι;, του Γιώργου Αρκουλή

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Από τη μια να λυπάσαι και από την άλλη να γελάς, με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, κυρίως στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, όπου η μαζική αντίδραση του πλήθους των διαδηλωτών έδωσε το στίγμα της έντονης διαμαρτυρίας  για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόϊντ.

Οι αστυνομικοί αδίστακτοι ως συνήθως, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο σκληρά θ’ αντιδράσουν αν η κατάσταση οξυνθεί έξω από τον Λευκό Οίκο.

Την ίδια ώρα η εικόνα που έκανε τον γύρο του Κόσμου με τον πρόεδρο Τραμπ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες να υψώνει την Βίβλο, δεν μπορεί να ερμηνευτεί από σώφρονα άνθρωπο.

Κάποιες απόψεις υποστήριξαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αγαπημένος θρησκευτικών ηγετών, οπότε…χαλάλι του!

Όσο για την  ουσία των γεγονότων; Δείχνει σαφέστατα  ότι ο ρατσισμός παραμένει αήττητος στην χώρα του Αβραάμ Λίνκολν (και της Κου Κλουξ Κλαν…). Και με ρίζες πολύ βαθιές, μολονότι περιορίζεται –όπως παραδέχονται αντικειμενικοί παρατηρητές- στην Αστυνομία.

Γερμανία και Καναδάς, στο μεταξύ, δεν δίστασαν να καυτηριάσουν τις ΗΠΑ για τον φόνο του Φλόϊντ, κάτι που απέφυγαν άλλες δυναμικές χώρες τoυ πλανήτη.

Την ίδια ώρα, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, δεν τόλμησε να τιμωρήσει κάποιους  ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με δηλώσεις τους τοποθετήθηκαν κατά των φυλετικών διακρίσεων, αλλά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, όταν η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, δαπανά μπόλικα εκατομμύρια για την αντιρατσιστική καμπάνια μέσω των γηπέδων… 

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Συναγωνισμός υπουργών για ψήφο Ομογένειας, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Τα «Φτερά» του Ολιγάρχη! – The Oligarch’s “Wings”!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
07-21105517938026.jpg
Οι πρώτες 100 μέρες του Μακρόν

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.