Πόρτα στον Κόσμο

H Lady Gaga και η κυρα-γκαγκά, της Τζίνα Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

 

 

 

16472954_10155047778614686_4601067253440073967_n.jpg

 

 

“Στην εικόνα βλέπετε την Kimi, τη μόλις 7 μηνών λευκή αλεπού η οποία φωτογραφήθηκε 1 μήνα πριν τη σκοτώσουν βάναυσα μέσω πρωκτικής ηλεκτροπληξίας (χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να μή βλάψουν τη γούνα της-αφου αυτό μόνο τους νοιάζει). Το άλλο αριστερά είναι το πλούσιο “ζώο” που τη φοράει, η LadyGaga”.


Από τον διαδικτυακό τόπο το παραπάνω.

 

Θυμάμαι στη δεκαετία του ’70 τη γούνα που κατέληγε στο κεφάλι της αλεπούς ή του σκίουρου [;] να θεωρείται αρχοντιά και να συγκεντρώνει θαυμασμό. Τότε το προσπερνούσα γιατί μικρό κοριτσάκι εγώ ευτυχώς δεν με εντυπωσιάζαν οι ακρότητες της γυναικείας αυταρέσκειας. Αλλά ούτε μπορούσα να υποπτευθώ πόσο σκληρό, κακό, άδικο, βασανιστικό, παράλογο ήταν κάτι τέτοιο για τα ζωντανά και για την Φύση. Επίσης, θυμάμαι ότι οι φιλόζωοι ήταν κάτι σαν … παράφρονες: κάτι μυστήριοι, περίεργοι, ιδιόρρυθμοι, παράξενοι άνθρωποι που μιλούσαν με τους σκύλους, τους είχαν μέσα στα σπίτια τους, τους άφηναν να κοιμούνται πάνω στους καναπέδες τους. “Σκυλού” χαρακτήριζαν πίσω από την πλάτη της την κ.Γεωργία και τον άνδρα της τον κ. Σταύρο στο παραδίπλα σπίτι στην Αρτέμιδα – την τότε Λούτσα. Και θυμάμαι που μ’εστειλε μια φορά ο πατέρας μου να δανειστώ ένα εργαλείο και η κ. Γεωργία τηγάνιζε κεφτέδες και τους ζήλεψα και πάνω που πήγα να πάρω έναν άρπαξε κι έναν από την πιατέλα, ο Κρόΐφ. Και γω δεν πήρα τελικά τον κεφτέ.

 

Σήμερα στο σπίτι μου μπαίνουν όσοι ανθρωποι “επιτρέπουν” οι σκύλοι μου να μπουν. Με κάποιο τρόπο “εγκρίνουν”. Είναι βασικό κριτήριο. Εμπιστεύομαι το ένστικτό τους απέναντι στους ανθρώπους. Πριν από δύο μήνες ο Πλούτο χοροπηδούσε σαν παλαβός από την χαρά του στεκόμενος πίσω από την πόρτα. Χτυπούσε ο Αλέξανδρος το κουδούνι. Δεν είχε ξαναέρθει στο σπίτι, αλλά τον διαισθάνθηκε. Και κόντεψε να σπάσει εκείνη η ουρά από την χαρά  του, πέρα δώθε, πέρα δώθε. Και μέσα στο Νοέμβριο ο Πλούτο έτρωγε από το πηρούνι του Γιάννη, που δεν είχε ξαναερθει στο σπίτι μας, αλλά τον εμπιστεύτηκε και η Μάγκυ σκαρφάλωσε πάνω στα πόδια της Ανθής. Και μετά από ένα μήνα ο Πλούτο είδε ένα ζευγάρι για πρώτη φορά και τους γρύλισε αρχικά, τους γύρισε την πλάτη μετά και … “Δεν πρέπει να είστε και πολύ καλοί άνθρωποι, δεν τον έχω ξαναδεί έτσι” τους είπα μεταξύ σοβαρού κι αστείου χαμογελώντας, αλλά ήμουν σίγουρη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

 

Δεν μπορώ να ξέρω αν η Lady Gaga είναι τόσο κακιά, χαζή ή κόκκαλο από την ντρόγκα που ντύνεται την αλεπού και δεν ντρέπεται να φωτογραφίζεται κιόλας. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο καθένας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο φανερώνεται. Και ευελπιστώ να καταλαβαίνουν το ποιόν τους όσοι πληρώνουν για να ακούσουν “καλλιτέχνες” που ενδύονται αλεπούδες και αρκούδες. Κυρίως σήμερα που το διαδίκτυο τρέχει ταχύτερα από την βλακεία ή την ξιπασιά. 

 

Και από την μικρή άτυχη αλεπού Κίμη και την κυρα-γκαγκά στο κεφάλι σε μια γάτα από τον Μάνο Χατζιδάκι. Γιατί οι ωραίοι προσπέρασαν  τις κόκκινες γραμμές της καθωσπρεπικής κοινωνίας τους. 1962 από το δίσκο “Καίσαρ και Κλεοπάτρα”. 

 

{youtube}SvzAYHSzW78{/youtube}

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
16-9073417864054.jpg
Έπειτα από μια γιγάντια στρατιωτική παρέλαση, η Β. Κορέα αποτυγχάνει σε μια δοκιμή πυραύλου
Διαφωτισμός vs. Σκοταδισμός., του Γιώργου Σαράφογλου- Enlightenment vs. Darkness., by George Sarafoglou
Η ελευθερία της υποκρισίας!, του Γιώργου Σαράφογλου – The freedom of hypocrisy! Inbox!, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.