Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μ.Γλυνός από τη Χάλκη: Ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλα τα νησιά της Περιφέρειας

Spread the love
  • 8
    Shares

 

Την αναγκαιότητα τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να έχουν ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και προβολής, αναδεικνύοντας ξεχωριστά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, υπογράμμισε από την Χάλκη όπου βρέθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και συνεργάτες του.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, είχε σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς όπως ο δήμαρχος Χάλκης κ. Μ. Πατρός, ο πρώην δήμαρχος κ. Λ. Λαθουράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μ. Σταματιάδης και διαπίστωσε ότι τα προβλήματα είναι χρονίζοντα γι αυτό και διαβεβαίωσε ότι ως αυριανή περιφερειακή αρχή, σε συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή, δεν θα αφήσει να κυλήσει άλλος χαμένος χρόνος εις βάρος της ανάπτυξης του νησιού.

Ιεραρχώντας τις ανάγκες του νησιού με έμφαση στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του καλοκαιριού, ο κ. Μανώλης Γλυνός έθεσε σε προτεραιότητα την λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Χάλκης με την παράλληλη κάλυψη της θέσης μόνιμου οδηγού ασθενοφόρου, την εύρεση λύσης για την εναπόθεση και την μεταφορά των απορριμμάτων βάζοντας τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την επικαιροποίηση της μελέτης για την άμεση κατασκευή βιολογικού καθαρισμού καθώς και την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ που αποτελούν “παραφωνία” στην απαράμιλλη ομορφιά του νησιού.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ανέφερε πως δεν νοείται η Χάλκη με τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού να υστερεί σε λιμενικά έργα και υποδομές, όπως οι πλωτές μαρίνες και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις παραλίες, που θα διευκολύνουν τους εν δυνάμει επισκέπτες, και που σε συνδυασμό με την προβολή και προώθηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της, θα καταστεί πόλος έλξης δημιουργώντας νέες προοπτικές για το νησί.

«Θα τιμήσουμε το “συμβόλαιο συνεργασίας” με τους πολίτες. Το σχέδιό μας για Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την συνεργασία με τους αιρετούς και χωρίς την στήριξη των νησιωτών. Θα είμαστε δίπλα σας με την ίδια αγάπη και το ίδιο ενδιαφέρον και ως αυριανή περιφερειακή αρχή» ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της Χάλκης οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στον ίδιο και τους συνεργάτες του ώστε να βγει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από την Χειμερία Νάρκη.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 8
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Παραίτηση Νίκου Κοτζιά από Υπουργείο Εξωτερικών-Το δηκτικό μήνυμά του στο twitter
Οι «χαϋλάντερ υπουργοί» και η Κίρκη εξουσία, του Γιάννη Σιδέρη
Μόνο η αλήθεια και η συγνώμη θα βοηθήσουν την κυβέρνηση, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.