Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, Του Σέργιου Θεοδωρίδη

Spread the love

Ο Σέργιος Θεοδωρίδης είναι Καθηγητής Επεξεργασίας Σήματος και Μηχανικής Μάθησης στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

ALL LIFE MATTERS. BLACK LIFE, MUSLIM LIFE and YES WHITE LIFE, too.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Οι φασίστες των Πανεπιστημίων κρέμασαν την ταμπέλα στον Πρύτανη. Κατά τη Ριζοσπαστική Αριστερά, αυτοί φαίνεται πως είναι … καλοί φασίστες. Το πέρασαν στα ψιλά, και στα σχετικά έντυπα αλλά και στα σχετικά sites! Καλά οι “διανοούμενοί” τους, ούτε κάν που ασχολήθηκαν. Ασήμαντα πράγματα!

Παρόμοια στάση κράτησαν και για τον αποκεφαλισμό του Γάλλου δάσκαλου. Ήταν μια απλή είδηση. Καμία μα καμία αρθρογραφία ξεκάθαρα καταγγελτική της φρικαλέας πράξης. Καμία καταγγελτική ανάρτηση (προσωπικά δεν βρήκα αν και έψαξα). Στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποια ναι μεν αλλά. Οι θεωρίες των συμψηφισμών ξεπήδησαν, και πάλι, από το γνωστό τσουβαλάκι των “εξυπναδίστικων” επιχειρημάτων μιας light ιστορικότητας. Ο αποκεφαλισμός λευκών αστών δεν φαίνεται να πονάει το ίδιο όπως η ζωή των μαύρων, ή των μουσουλμάνων (και που προφανώς πρέπει να πονάει).

Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που ακόμη να πιστεύει ότι η “ιδεολογία” αυτού του τύπου της αριστεράς δεν είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις αξίες της Δημοκρατίας; Απέναντι στην ατομική αξιοπρέπεια, απέναντι στην ελευθερία και ναι απέναντι στο δικαίωμα στη ζωή; Μια παλαιολιθική αριστερά, στην οποία κάθε δικαίωμα, ακόμη κι αυτό της ζωής, είναι απλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. Πλήρης εργαλειοποίηση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Κι όμως είναι αμετανόητος. Είμαι Αριστερός. Γιατί είμαι απέναντι στην ανισότητα που γεννάει το καπιταλιστικό σύστημα, είμαι απέναντι στην προκλητικότητα και τον κυνισμό της εκμετάλλευσης του ανθρώπου. Είναι απέναντι στη νέα φτωχοποίηση που επιτελείται. Είμαι απέναντι στην ακροδεξιά που αναφύεται. Αλλά δεν υπάρχει Αριστερά όταν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε αυτούς που δολοφονούνται. Δεν υπάρχει Αριστερά που να διακρίνει τους ακροδεξιούς σε καλούς και κακούς, και να συνεργάζεται με κάποιους από αυτούς. Δεν υπάρχει αριστερά που να δικαιολογεί και να υποθάλπει τραμπούκους. Δεν υπάρχει αριστερά που δεν μάχεται για την ελευθερία έκφρασης στα Πανεπιστήμια και να είναι ενάντια στο φόβο του λιντσαρίσματος. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΡΕ. Δεν μπορεί να υπάρξει ΣΗΜΕΡΑ Αριστερά που δεν ΠΙΣΤΕΥΕΙ στις αξίες της φιλελεύθερης Δημοκρατίας με τις ρίζες της στις αρχές που διακήρυξε ο Διαφωτισμός. Γιατί μια τέτοια αριστερά, με τις δυνατότητες που της δίνει η Τεχνολογία, και με την εμπειρία του παρελθόντος, θα φιμώσει τα πάντα. Τη φορά αυτή, όπως μας λένε, θα είναι αλλιώς. Αλλά όχι απλά αλλιώς. Θα είναι ΠΟΛΥ αλλιώς.

Πηγή: ΦΒ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η πολλαπλή μεγάλη σκακιέρα και τα δηλητήρια, του Κωστή Α.Μακρή
Γράμμα στον Κωστή Α.Μακρή, της Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]
823365100e4a5287cdca633e03784e18.jpg
Θέλουν Excel, όχι Word, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.