Αθλητικά/Αθλητισμό

Με «κορυφαίο» τον Τζακ Γκρίλις, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

                 

Γιώργος Αρκουλής

                 

Δεν πάει καιρός, που η νεόπλουτη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι αγόρασε έναν 26χρονο ‘Αγγλο κυνηγό ονόματι Τζακ Γκρίλις, ξοδεύοντας γύρω στα εκατό εκατομμύρια λίρες. Αυτός ο ποδοσφαιριστής, αν και καλός τεχνίτης, ελάχιστα συγκινεί ως τώρα τον προπονητή Γκουαρδιόλα, δικαίως, αφού ο κόουτς της Σίτι θέλει πρωτίστως ψυχωμένους μαχητές και ακολούθως τεχνίτες, ομορφόπαιδα κλπ. Δυστυχώς για την αγγλική ομάδα, χθες στην Μαδρίτη, ο Γκρίλις χρησιμοποιήθηκε για λίγα λεπτά στην προς το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και μάλιστα με το σκορ (0-1) να ευνοεί την ομάδα του.

Λοιπόν, χωρίς περαιτέρω πρόλογο στο σημερινό σχόλιο. Αυτός ο κυνηγός, έχασε δύο εύκολα γκολ (που θα οδηγούσαν σε περίπατο των Άγγλων) σε ισάριθμα τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Κουρτουά…Και όπως αποδείχτηκε, με την ανικανότητά του να διευρύνει το σκορ, αναδείχτηκε σε κορυφαίο της αντίπαλης ομάδας, που με μπόλικη τύχη, στο 90ο και 91ο λεπτό ανέτρεψε τα δεδομένα. Ήταν ένας επίσης κυνηγός που είχε μπει στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή -ο Ροντρίγκο- που είχε σκοράρει, ακινητοποιώντας την αμυντική διάταξη της Μάντσεστερ.

Τα όσα έγιναν στην παράταση θα περάσει καιρός προκειμένου να τα ξεχάσουν οι υποστηρικτές της αγγλικής ομάδας. Γκολ με πέναλτι ο Μπενζεμά και στην συνέχεια καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων από τους γηπεδούχους ώστε να φυλάξουν την πρόκρισή τους  στον τελικό. Κάτι που κατάφεραν. Στο ημίωρο της παράτασης, ζήτημα είναι αν παίχτηκε ένα οκτάλεπτο μπάλα, συν οκτώ (και κάτι…) λεπτά που κράτησε επί πλέον ένας διαιτητής από την Ιταλία, ονόματι Ορσάτο. Το αν αυτός ο διαιτητής ευνόησε την Ρεάλ Μαδρίτης μη περιμένετε να το ισχυριστεί κάποιος. Ας πούμε απλά ότι (ο Ορσάτο) δεν θα μπορούσε ποτέ να στερήσει μια ευκαιρία στο μεγάλο όνομα της ομάδας που υπήρχε στο τερέν και φυσικά στον συμπατριώτη του διάσημο προπονητή Κάρλος Αντσελότι…

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, ο Κλοπ και η Λίβερπουλ μπορούν να αισιοδοξούν για τον τελικό της 28ης Μαϊου. Ξέρετε γιατί; Διότι τα…υπερήφανα γηρατειά της Ρεάλ (Μόντριτς, Μπενζεμά, Κρος) φάνηκε πως δεν μπορούν να βγάζουν 90λεπτο σε ασφυκτικά δύσκολες περιστάσεις. Χθες και οι τρεις  έδειξαν να «μένουν» από «καύσιμα». Ενώ και ο καμικάζι-αμυντικός χαφ Κασεμίρο, δύσκολα θα μπορέσει να ξεγελάσει (και) τον διαιτητή του τελικού, όπως έκανε χθες στο «Μπερναμπέου». Ως το 33’ αυτός ο «σεσημασμένα σκληρός» Βραζιλιάνος, είχε σταματήσει με άγρια φάουλ ή τραβήγματα φανέλας, τρεις αντιπάλους του, χωρίς ο Ιταλός διαιτητής (που σας έλεγα…) να καταδεχτεί να του δείξει κίτρινες κάρτες. Μιλάμε για σκανδαλώδη ασυλία!

ΥΓ: και για να μη ξεχνάμε τις ισορροπίες της ΟΥΕΦΑ: όπως ήλθαν τα πράγματα ΔΕΝ θα βρεθούν στον τελικό του φετινού τσάμπιονς λιγκ δύο αγγλικές ομάδες, ούτε βεβαίως αντίστοιχες ισπανικές. Οπότε, όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι! Τόσο απλό!!

SHARE
RELATED POSTS
Σεβασμός στον Απόλλωνα, του Γιώργου Αρκουλή
Εθνική και Πογιέτ σε καλό δρόμο…, του Γιώργου Αρκουλή
Το ριζότο του Αλέξη…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.