Το σχόλιο της ημέρας

Μετακλητή Χρυσή Αυγή και η δήλωση Μητσοτάκη, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Διαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Τασούλας διόρισε ως μετακλητή στη Βουλή τη σύζυγο- και πρώην βουλευτή – του Μιχαλολιάκου, της Χρυσής Αυγής .«Νόμιμος» διορισμός. Ο αρχηγός προϋπάρξασας κοινοβουλευτικής ομάδας έχει δικαίωμα να διορίζει, δαπάναις του Ελληνικού Λαού, μετακλητούς σύμφωνα με το κανονισμό της Βουλής. Τη γυναίκα του, το παιδί του, τον ανηψιά του όποιον γουστάρει. Μολονότι ο συγκεκριμένος διορισμός βγάζει μάτι το θέμα είναι ευρύτερο. Αυτές οι φαύλο κρατικές, πελατειακές γελοιότητες κάποτε πρέπει να καταργηθούν. Αδιαφορώ ποιος τις θεσμοθέτησε. Είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το ξέρω και μη το πάρετε τοις μετρητοίς αλλά υποθέτω πως αυτά και άλλα παρόμοια τα έχουν ψηφίσει ομόφωνα. Είναι πρόκληση στους Έλληνες και ντροπή. Όποιος και αν επωφελείται , όπως και να λέγεται ιδίως η Χρυσή Αυγή. Καταργείστε τα όλα αυτά με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αλλοιώς είστε καταγέλαστοι.

Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή

Τη δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού τη χαιρετίζω και τη θεωρώ ιστορική. Μερικοί θα πουν πικρόχολα ότι είναι αυτονόητη. Είναι γενναία. Και σε μικροπολιτικό επίπεδο έχει κόστος. Αδιαφορώ για τη ψήφο σας, λέει, σε όσους έχουν απόψεις και αντιλήψεις φασιστικές ή φασίζουσες. Όλοι και ο πιο δεξιός στις αντιλήψεις, αν έχει στοιχειώδη γνώση ιστορίας , γνωρίζει τις ιστορικές απολήξεις μικρών αλλά διακριτών τμημάτων της παραδοσιακής δεξιάς με μορφώματα τέτοιου είδους. Από τη κατοχή, τον εμφύλιο ,το μετεμφυλιακό κράτος , τη καρφίτσα, το παρακράτος, τη χούντα. Το να αποκόπτονται οριστικά και με αυτή τη κατηγορηματικότητα τα ακρόριζα και να θεμελιώνεται ένα πολιτικό πρόσωπο της συντηρητικής παράταξης με αφετηρία τον Κ. Καραμανλή το 1974 , πρόσωπο δημοκρατίας και εν πολλοίς προόδου και τομών, είναι μια παρακαταθήκη ιστορική.

Άραγε μπορεί να κάνει το ίδιο η Αριστερά; Να κόψει οριστικά τα ακρόριζα του σταλινισμού, του κρυπτοφασίζοντος λαϊκισμού, αλλά και τα πρόσωπα που στο όνομα των μνημονίων συνεργάστηκαν φανερά με Ακροδεξιά μορφώματα και παρασκηνιακά…άντε θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου. Πέντε χρόνια κράτησε η δίκη γιατί δεν υπήρχε αίθουσα. Κάποιοι θα τσαντιστούν με κάποιους υπαινιγμούς του. Δεν πειράζει. Ας προσπαθήσουν να σκεφτούν απροκατάληπτα.

Ο αληθινός ριζοσπαστισμός αριστερός η δεξιός είναι να τολμάς να σπας τις ρίζες. Ό, τι λέει η λέξη. Η δεξιά το τολμά σε διάφορα επίπεδα. Ακόμα και με επιλογές προσώπων. Μακάρι να το κάνει και η αριστερά. Θα είναι κοσμογονική αλλαγή στο πολιτικό σύστημα. Και λέγοντας αριστερά όσο και αν χαμογελάσετε εννοώ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το dna του εκεί ανήκει.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέση για μιμητές και οπαδούς του ναζισμού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τη Χρυσή Αυγή.

«Η εμπειρία της χώρας μας από το ολέθριο πέρασμα του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής υπήρξε τραυματική, οδυνηρή και, δυστυχώς, πολύ αιματηρή» τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως νιώθει περήφανος που η παράταξή του την εξάρθρωσε, στέλνοντας τον ηγετικό της πυρήνα στο εδώλιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Και νιώθω ικανοποίηση που τα επιχειρήματα της Δημοκρατίας την εξόρισαν από την Βουλή και το Κράτος Δικαίου από την καθημερινότητά μας» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση, όπως όλοι οι Έλληνες, παραμένει σε επαγρύπνηση.

« Γιατί το δηλητήριο του φασισμού πάντα καραδοκεί να εμφανιστεί σε κάθε δύσκολη στιγμή της ομαλής πολιτικής και κοινωνικής ζωής».

«Το δίδαγμα από την πολύχρονη επέλαση της ντροπής είναι πως μήτρα της υπήρξε ο τυφλός λαϊκισμός. Ήταν αυτός που καθιέρωσε το ψέμα στον δημόσιο διάλογο. Που πρόβαλε εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις σε δύσκολα και σύνθετα ερωτήματα.»

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
14 Απριλίου 1821-1986-2015-2018
Ο Πούτιν και τα διδάγματα της Ιστορίας, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Περιμένοντας την συντέλεια του κόσμου, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.