Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μανώλης Γλυνός: Να καθαιρεθούν οι αυθαίρετες κατασκευές στη Γλύστρα!

Spread the love

Ρόδος 03.09.21

Να καθαιρεθούν οι αυθαίρετες κατασκευές στη Γλύστρα!

Αγανάκτηση και πλείστα ερωτηματικά,   έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία αυτό που γίνεται στην παραλία της Γλύστρας.

Αναφερόμαστε στην «επένδυση», που αυθαίρετα δημιουργείται  σε χώρο που δεν επιτρέπεται και για την οποία, ουδείς από τους τοπικούς φορείς δεν … γνωρίζει τίποτε.

Προηγήθηκε η εγκατάσταση, τροχήλατης καντίνας για την οποία υπεβλήθη αίτηση  για ηλεκτροδότηση αυτοκινούμενου  ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτηρίου (καντίνας) εντός παραχωρημένης έκτασης επιφάνειας 15 τ.μ   και έχει ήδη συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης .

Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου όμως ζήτησε,  από ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΥΑΡ ,να διακόψουν άμεσα οποιαδήποτε σύνδεση στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην παραλία της Γλύστρας.

Παρά  τις επανειλημμένες καταγγελίες, τις αντιδράσεις και την γενική κατακραυγή  όλων , η κατασκευή συνεχίζεται και είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί.

Είναι γνωστό σε όλους πλέον πως η  κατασκευή γίνεται κομμάτι -κομμάτι  και κυρίως όταν δεν μπορεί, για διάφορους λόγους να υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή. 

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, δεν μπορεί να συμφωνήσει με τέτοια φαινόμενα και ζητά να  μπει τάξη στην περιοχή, με την καθαίρεση των αυθαιρέτων κατασκευών.

Στη στιγμή που έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, να εφαρμοσθεί και να καθαιρεθούν οι αυθαίρετες κατασκευές.

Και δεν μπορεί η έλλειψη πόρων, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποτελεί   πρόσχημα για τη διαιώνιση του προβλήματος. Να βρεθούν και οι πόροι και τα μέσα και να πάψει η αυθαιρεσία.

Επιπλέον να βρεθεί τρόπος να μπει τάξη και στις υπόλοιπες παραλίες της Ρόδου όπου έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Άλλοι διαμαρτύρονται για συνθήκες εργασίας και σε επιλεγμένα γραφεία η ΠΝΑι αλλάζει τις κουρτίνες με παχυλές δαπάνες, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρ.Αντ/ρχης Δωδ/σου]
Παράταση της έκθεσης του Σωτήρη Σόρογκα μέχρι τις 21 Αυγούστου στη Ρόδο
Εκδρομές στη Φάτνη Σαλάκου και στον Έμπωνα Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.