Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μανώλης Γλυνός  για την  επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Spread the love

Ο Μανώλης Γλυνός είναι Οδοντίατρος και ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Οι απανταχού Δωδεκανήσιοι  σήμερα Κυριακή τιμούμε  την 73η επέτειο της Ενσωμάτωσης του νομού με την Ελλάδα. Δίνουμε την πρέπουσα τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να σπάσει η σκλαβιά,  για να γίνουν και τα Δωδεκάνησα  κομμάτι της Ελλάδος.

Η επίσημη τελετή της Ενσωμάτωσης στις 7.3.1948, έρχεται να μας θυμίσει την διαδρομή. Να μας θυμίσει τους αγώνες που οι πρόγονοι μας έκαναν για να διατηρήσουν τον πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα,  τη θρησκεία  και τις αξίες μας. Τις συνεχείς  μάχες για να ελευθερωθούν τα νησιά μας και να ενωθούν με την Ελλάδα. 

Γιορτάζουμε και τιμούμε την 73η επέτειο της Ενσωμάτωσης, σε μια δύσκολη συγκυρία. Σήμερα αγωνιζόμαστε εν μέσω πανδημίας δίνοντας όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τη μάχη του με έναν αόρατο ύπουλο και εχθρό. Δίνουμε τη μάχη με τον κορονοϊό έχοντας απέναντί μας ένας δύστροπο γείτονα, που δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και  αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία  και  την κυριότητα των νησιών μας.

Εμείς οι Δωδεκανήσιοι δεν φοβόμαστε τις απειλές γιατί γνωρίζουμε τι θα πει αγώνας και κυρίως τι θα   σημαίνει διαρκής αγώνας . Με το φρόνημα μας ψηλά, θα δίνουμε τις μάχες μας σε όλα τα επίπεδα για να έχουν τα νησιά μας τη θέση που τους αξίζει. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στις επάλξεις για να  τα υπερασπίσουμε  από  κάθε απειλή από όπου και αν προέρχεται.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” για την Νίτσα Φωταρά-Παγκά: “Υπόδειγμα συζύγου, μητέρας, εκπαιδευτικού. Καλή Δύναμη Μίλτο”
Προς Γ.Χατζημάρκο: Στον πανικό σας, είστε ο εαυτός σας. Δεν σπρώχνουν ούτε γι’αστείο κάποιον μ’ένα πόδι, κε Ευστρατίου, της Τζίνας Δαβιλά
Χαράλαμπος Κόκκινος: Οι υποψήφιοι με την παράταξη “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.